Reizen naar Nieuw Zeeland
Reizen vanuit Nederland naar Nieuw Zeeland is natuurlijk best lang, om daar te komen moet je sowieso een vlucht nemen. Maar hoe kan je dat het beste regelen, hoe lang is het eigenlijk vliegen naar Nieuw Zeeland en zijn er misschien goede plekken om een tussenstop te maken, die vragen zal ik in deze blog beantwoorden.
Internationale luchthavens in Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland kent vier internationale luchthavens, het waren er vijf, maar sinds COVID zijn er geen internationale vluchten meer naar Dunedin. De internationale luchthavens op het Noordereiland bevinden zich in Auckland en Wellington en op het Zuidereiland in Christchurch en Queenstown. De internationale vluchten van de luchthavens in Wellington en Queenstown gaan alleen maar naar Australië. Voor Christchurch geldt hetzelfde maar er wordt ook gevlogen op Singapore. Veruit de meeste internationale vluchten gaan naar Auckland. Je kan hier rechtstreeks naar Nieuw Zeeland vliegen vanuit meerdere Aziatische landen, meerdere Amerikaanse plaatsen en de meeste luchthavens van Australië.
Lengte van de reis
Het is helaas niet mogelijk om een directe vlucht te nemen naar Nieuw Zeeland, je zal sowieso één tussenstop hebben en waarschijnlijk zelfs twee. De lengte van de reis ligt er ook aan waar je naartoe wilt reizen in Nieuw Zeeland. Als je bijvoorbeeld naar Wellington of Queenstown wilt vliegen moet je sowieso twee tussenstops maken, wat de reis natuurlijk langer maakt. Via de snelste route, vanuit Nederland met één tussenstop ben je ongeveer 25 uur onderweg (AMS-AKL) en neem je de snelste route met 2 tussenstops dan duurt de reis ongeveer 28 uur (AMS – CHCH).
Omdat Nieuw Zeeland aan de andere kant van de aardbol ligt kan je er voor kiezen om over Azië of over Amerika te reizen. Als je er voor kiest om over Azië te vliegen dan zijn de goedkoopste opties de routes met één tussenstop via Singapore, Kuala Lumpur, Seoul of Dubai. Mocht je via Amerika willen vliegen dan kan je het beste via New York, San Fransisco of Los Angeles gaan.
Vliegtuigmaatschappijen
Vanwege de lengte van de vlucht en het reizen door verschillende continenten zijn er niet veel vliegtuigmaatschappijen die de hele route aanbieden. Emirates is de enige die vanuit Amsterdam naar Auckland vliegt (met een tussenstop in Dubai). Als je voor een andere partij kiest, zal je met twee of zelfs drie verschillende vliegtuigmaatschappijen vliegen. Andere vliegtuigmaatschappijen waar je gedeeltelijk mee kan vliegen zijn onder andere KLM, Air New Zealand, Singapore Airlines, United airlines, Malaysia Airlines en Qantas.
Meerdaagse tussenstop
Aangezien het best een lange reis is naar Nieuw Zeeland, kiezen sommige mensen ervoor, waaronder ik, om een meerdaagse tussenstop te maken. Het is een goede manier om ook alvast een beetje aan het tijdsverschil te wennen. Als je naar Auckland wilt vliegen met twee directe vluchten dan zijn de volgende steden goede opties voor een tussenstop:
Azië: Singapore, Seoul, Hong Kong, Kuala Lumpur, Shanghai, Taipei
Amerika: New York, Los Angeles, San Fransisco
Midden-Oosten: Dubai
Als je naar Christchurch wilt vliegen met twee directe vluchten dan is de enige mogelijkheid voor een tussenstop in Singapore. Als je niet persé twee directe vluchten wilt nemen dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden! Populaire tussenstops zijn dan bijvoorbeeld Bali en Thailand.
Maar hoe bepaal je nu?
Voordat je de reis gaat boeken moet je jezelf een paar vragen stellen:
- Wat is belangrijker – een snelle vlucht of een goedkope?
- Heb je een voorkeur voor bepaalde luchtvaartmaatschappijen?
- Ga je een tussenstop maken, zo ja waar en hoe lang?
Een handige tool om je bij deze zoektocht te helpen is Skyscanner. Skyscanner is een website waar je vluchten kan zoeken en vergelijken. Deze website geeft geen voorkeur aan een bepaalde luchtvaartmaatschappij, hij zoekt gewoonweg de beste deals. Als je hebt besloten om een meerdaagse tussenstop te maken, kan je dat zelfs aangeven en zoekt hij nog steeds naar de beste vluchtmogelijkheden. Zelf gebruik ik ook altijd Skyscanner om mijn vluchten te vinden.
Succes met de voorbereiding en heb je vragen, stuur vooral een berichtje.