Niewste blog posts
Top
Paklijst Nieuw Zeeland

Paklijst Nieuw Zeeland

Paklijst voor Nieuw Zeeland

Paklijst Nieuw Zeeland

Inpakken voor een onbekend land kan soms lastig zijn, daarom heb ik een paklijst gemaakt voor jouw reis naar Nieuw Zeeland. Inpakken is toch iets persoonlijks en iedereen zal net wat andere dingen meenemen, gebruik deze paklijst daarom als een richtlijn.

Belangrijke documenten

Paspoort
Visum

Voor Nieuw Zeeland heb je een visum nodig. Lees hier hoe je een toeristenvisum kan aanvragen of een working holiday visum.

Bewijs terugvlucht

Bij aankomst in het land kan de douane vragen hoe lang je van plan bent om te blijven en kunnen ze om bewijs vragen. Als je een terugvlucht hebt zorg er dan voor dat je een kopie van je ticket bij de hand hebt. Als je geen terugvlucht hebt kunnen ze vragen om een bewijs of je genoeg geld hebt. Ze willen dat je NZD1000 hebt voor elke maand dat je in het land verblijft of als je je accommodatie al geboekt hebt NZD400 per maand. Hiervoor raad ik aan om een screenshot van je bankrekening te maken, voor het geval dat.

Reservering eerste nacht

Dit gebeurt ook niet veel maar ze kunnen vragen waar je gaat verblijven in Nieuw Zeeland. Daarom houd ik altijd een reservering bij de hand voor de eerste nacht en geef ik dat adres op als het nodig is.

Verzekeringspapieren

Ook hierom kunnen ze vragen bij de douane, maar dit gebeurt ook bijna nooit. Maar ook voor jezelf is het altijd handig om de verzekeringspapieren bij de hand te hebben.

Hulp nodig bij het plannen van jouw droomreis?

Het gezicht achter Makoha

Ben je bezig met het plannen van jouw reis naar Nieuw Zeeland maar heb je vragen? of moet je nog beginnen? Ik kan je helpen! Ik kan een op maat gemaakt reisplan maken of simpelweg jou wat tips en informatie geven, het is maar net waar je naar op zoek bent. Lees hier meer over mijn diensten of neem meteen contact op.

(Internationaal) rijbewijs

Als je van plan bent om te rijden in Nieuw Zeeland moet je in het bezit zijn van je eigen rijbewijs én een internationaal rijbewijs. Dit kan je alleen in Nederland krijgen dus zorg ervoor dat je dat van te voren regelt. Dat kan je heel makkelijk, in persoon, bij één van de ANWB winkels aanvragen. Het internationaal rijbewijs is geldig voor één jaar.

Pinpas en creditcard

Vergeet niet van te voren aan je bank door te geven dat je naar het buitenland gaat. Als je dit niet doet kan het zijn dat jouw pas “uit” staat voor dat gedeelte van de wereld en je hem helemaal niet kan gebruiken of dat ze hem stopzetten vanwege “verdacht gedrag”.

Koffer/Backpack

Persoonlijk reis ik altijd met mijn backpack, maar een koffer is ook een uitstekende optie in Nieuw Zeeland.

Packing cubes

Sinds een paar jaar maak ik gebruik van packing cubes en ik raad ze absoluut aan! Ik krijg veel meer kleding mee door het in de cubes te stoppen en mijn kleding is overzichtelijker gepakt zodat ik makkelijk kan vinden wat ik zoek tijdens het reizen. Koop hier jouw packing cubes.

Kleding

Welke kleding je precies mee neemt en hoeveel ligt heel erg aan de persoon, welke activiteiten je gaat doen en hoe lang je weg gaat. Daarom heb ik geen specifieke lijst gemaakt hier, wel heb ik een paar musts opgeschreven en wat tips gegeven voor het inpakken.

Laagjes

Het weer kan ontzettend snel veranderen in Nieuw Zeeland, het staat ook wel bekend als het land waar je vier seizoenen in één dag kan beleven. Dit heb ik zelf ook meegemaakt. Het is dus altijd handig om laagjes te dragen of extra kleding bij je te hebben.

gratis tips reizen Nieuw Zeeland


Pet/hoed/bandana

De zon in Nieuw Zeeland is erg sterk, dus iets om je hoofd mee te bedekken raad ik sterk aan.

Zwemkleding

Nieuw Zeeland is omring door water en heeft ook nog eens veel meren, het is de perfecte plek om te gaan zwemmen!

Hike kleding

Één van de beste gratis dingen om te doen in Nieuw Zeeland is hiken. Naast hikeschoenen heb ik persoonlijk niet veel “echte” hike kleding, ik focus altijd op laagjes. Als je dit wel hebt, neem het vooral mee naar Nieuw Zeeland!

Regenjas

Een regenjas is wel een must in Nieuw Zeeland, het weer kan namelijk zomaar omslaan. Tegenwoordig zijn er regenjassen die je heel klein kan opvouwen zodat je het altijd makkelijk bij je kan dragen. Bol.com heeft een grote variatie aan zulke jassen.

ReizenReizen

Schoenen

Hikeschoenen

Nieuw Zeeland is zo’n geweldig land om te hiken dus als je hikeschoenen hebt, neem ze dan zeker mee. Zorg er wel voor dat je ze van te voren goed  schoon maakt en dat alle modder er vanaf is. Dit zullen ze nakijken bij aankomst en als ze nog vies zijn mag je kosten betalen voor het schoonmaken. (er wordt hierop gecontroleerd om te voorkomen dat niet-inheemse insecten het land binnenkomen).

Slippers

Er zijn ontzettend veel stranden in Nieuw Zeeland dus slippers kunnen zeker niet ontbreken. Ook zijn ze ideaal tijdens het kamperen of bij het gebruik van algemene douches.

Sneakers

Naast hikeschoenen en slippers is het ook fijn om schoenen bij je te hebben die je gewoon kan dragen als je even naar de supermarkt gaat of een rondje loopt door de stad. Sneakers zijn hier ideaal voor maar andere schoenen kunnen ook zeker.

Het is trouwens ook heel normaal in Nieuw Zeeland om zonder schoenen de deur uit te gaan. Niet alleen naar het strand, maar ook gewoon naar de supermarkt bijvoorbeeld.

Medicijnen

Als je veel medicijnen meeneemt neem dan ook een verklaring van de dokter mee. Hier kunnen ze om vragen bij de douane. Als je iets vergeet kan je medicijnen ook in Nieuw Zeeland krijgen. Net als in Nederland kan je sommige medicijnen direct bij de apotheek halen en moet je voor anderen een afspraak bij een dokter maken. 

Anti-insecten spray

Dit is niet alleen nodig voor muggen, maar ook zeker voor zandvliegen. Dit is uiteraard ook verkrijgbaar in Nieuw Zeeland.

Campingspullen

Als je van plan bent om te gaan kamperen in Nieuw Zeeland, dan kan je de onderstaande spullen nodig hebben. Dit zou je mee kunnen nemen vanuit Nederland of ter plekke kopen. In hostels in Auckland, Wellington en Christchurch verkopen mensen vaak hun campingspullen aan het einde van hun reis, op deze manier kan je goedkoop spullen kopen. Uiteraard kan je dit ook weer verkopen in hostels als jij weg gaat.

Hoofdlampje
Als je gaat kamperen kom je vaak ’s avonds aan op de camping en dan moet je nog alles opzetten voor de nacht. Het is daarvoor handig om een hoofdlampje bij je te hebben zodat je beide handen vrij hebt en goed kan zien wat je aan het doen bent.
Opblaaskussen
Dit is uiteraard geen must, maar persoonlijk vind ik het fijn om een goed kussen te hebben. Deze opblaaskussens nemen niet veel ruimte in en zijn daarom uitstekend om mee op reis te nemen.
Tent, matjes, slaapzakken
Deze spullen zou je nodig kunnen hebben als je van plan bent om in een tent te gaan slapen. Persoonlijk zou ik dit niet meenemen vanuit Nederland, tenzij je professionele spullen hebt die licht zijn en die je klein kan opvouwen.
Camping kookstel & servies
Ook dit is iets wat ik in Nieuw Zeeland zou kopen. Het is moeilijk mee te nemen en het is in Nieuw Zeeland makkelijk en goedkoop te vinden, gasflessen trouwens ook.

Opladers en adapters

Opladers
Adapters

In Nieuw Zeeland hebben ze andere stopcontacten dan wij hebben. Ze gebruiken stekkers van het type I, dat zijn hoekige stekkers met twee of drie pinnen (dezelfde als in Australië en delen van Azië). De netspanning is 230/240 volt en de frequentie is 50 hz. Je kan adapters in Nederland of in Nieuw Zeeland kopen. Reis je veel, koop dan een wereldstekker, deze kan je overal ter wereld gebruiken.

Powerbank

Een powerbank is erg fijn tijdens het reizen, het zou zo zonde zijn als je op een mooie plek bent en je telefoon of camera uitvalt en je het beeld niet vast kan leggen. Ook is het handig om een opgeladen telefoon bij je te hebben tijdens een roadtrip zodat je altijd campings kunt vinden. Een powerbank hoeft helemaal niet duur te zijn, ik heb er één voor 15 euro gekocht en dat werkt prima! Vind hier jouw powerbank.

Eten

In Nieuw Zeeland is het niet toegestaan om voedsel of landbouwproducten van buiten het land mee te nemen. Als je je hier niet aan houdt kan je een boete van maar liefst 200,- NZD krijgen, dat zou zonde zijn! Maar Nieuw Zeeland heeft heerlijk eten dus dat komt helemaal goed. Lees hier over het eten in Nieuw Zeeland.

Overig

Toiletspullen
Zonnebril
Fototoestel
Boek
Handdoek

Als je gaat kamperen of in hostels gaat verblijven is het handig om een handdoek mee te nemen. Neem hiervoor een speciaal reishanddoekje mee, deze nemen niet veel ruimte in beslag en drogen snel.

Reisziekte bandjes

Heb je ook last van wagenziekte? Nieuw Zeelandse wegen zitten vol met bochten. Ook heeft Nieuw Zeeland heel veel water dus de kans is groot dat je op een boot terecht komt. Daarom raad ik aan om reisziekte bandjes mee te nemen, dit zijn armbandjes die door middel van Acupressuur misselijkheid tegengaan, je hoeft dus niet oneindig vieze pillen te slikken. Ik gebruik ze nu al jaren en voor mij werkt het uitstekend! Deze bandjes zijn te koop op bol.com.

Bekijk ook alvast wat voor een fantastische excursies ze hebben in Nieuw Zeeland

Post a Comment

You don't have permission to register