Niewste blog posts
Top
Image Alt

Films opgenomen in Nieuw Zeeland

Mt Taranaki New Zealand

Films opgenomen in Nieuw Zeeland

Wat is een betere manier om enthousiast te worden over Nieuw Zeeland dan een voorproefje te krijgen in een film? Lees hieronder over de leukste films die in Nieuw Zeeland zijn opgenomen.

Buitenlandse films opgenomen in Nieuw Zeeland

Lord of the Rings/ The Hobbit

De Lord of the Rings en Hobbit films zijn de bekendste films die volledig zijn opgenomen in Nieuw Zeeland. Ze hebben hier voor gekozen vanwege de prachtige landschappen. Daarnaast zijn veel rekwisieten en de digitale special effects ook in Nieuw Zeeland gemaakt, namelijk in de WETA workshop in Wellington. De filmlocaties bevinden zich zowel op het Noorder- als op het Zuidereiland. Veel van deze locaties kan je bezoeken, lees hier over mijn 10 favoriete LOTR filmlocaties in Nieuw Zeeland.

De Kronieken van Narnia

Ook een deel van de Narnia films zijn voornamelijk opgenomen in Nieuw Zeeland. De meest bekende filmlocatie is Cathedral Cove, in The Coromandel. Dit zie je in de tweede film, hier vinden de kinderen de ruïnen van Cair Paravel.

Woodhill Forest ligt een uur ten noorden van Auckland, in dit prachtige bos vind je veel wandel- en fietspaden. Dit bos is gebruikt voor het kamp van de witte heks in de films. Het kasteel is met digital effects op de kliffen van Purakaunui Bay (in De Catlins op het Zuidereiland) geplaatst.

Het grote gevecht om Narnia is opgenomen in Flock Hill. Dit is een gebied vol met rotsen en heuvels eromheen. Het ligt op het Zuidereiland, 90 minuten rijden buiten Christchurch, op weg naar Arthur’s Pass. 

Een andere filmlocatie in Nieuw Zeeland is Elephant Rocks. Dit ligt ook op het Zuidereiland, tussen Dunedin en Christchurch in, in de buurt van het kleine dorpje Oamaru. Hier bevinden zich veel kalkstenen rotsen in de raarste vormen. Waaronder één rots die er uitziet als een olifant, vandaar de naam. Deze filmlocatie is gebruikt als het kamp van de leeuw Aslan. 

In de tweede film zie je nog meer prachtige landschappen in Nieuw Zeeland, zoals Dart River in Glenorchy en Lake Moeraki in de West Coast.

In de derde film is White Island te zien, dit ligt aan de kust van de Bay of Plenty.

King Kong

De King Kong film uit 2005 is voornamelijk opgenomen in Nieuw Zeeland, in de buurt van Wellington. De meest gebruikte filmlocaties zijn de eilanden Shelly Bay and Lyall Bay, die zijn namelijk gebruikt als decor voor Skull Island. Deze eilanden liggen allebei voor de kust van Wellington. De scenes op de Steamer Venture boot zijn voornamelijk rondom Kapiti Island opgenomen. Dit is een beschermd vogelreservaat die je niet zomaar kan bezoeken. Andere scenes op het water zijn gefilmd in the Cook Straight, het gebied ligt in het noorden van het Zuidereiland. Dit is een prachtig gebied dat te bewonderen is op de Interisland Ferry. De scenes die zich afspelen in New York, zijn eigenlijk ook in de buurt van Wellington opgenomen, in Lower Hutt namelijk. Het grote “New Yorkse” theater in de film, is eigenlijk het theater in Auckland. 

The Last Samurai

De Last Samurai speelt zich af in Japan volgens de film, maar het is eigenlijk voornamelijk gefilmd in Nieuw Zeeland. De meest gebruikte filmlocatie is de Uriti Valley, dit gebied was lichtelijk aangepast om het plattelandsleven in Japan rond 1860 te laten zien. Zo hebben ze bijvoorbeeld een Japans dorpje gebouwd. Mount Taranaki is in de film gebruikt als Mount Fuji. Pukekura Park in New Playmouth is een mooi park met twee meren, een waterval, fontein, kinderspeelplaatsen en meer. De Imperial Army Parade en het paleis werden gefilmd in dit park. Daarnaast is Lake Mangamahoe gebruikt voor de gevecht-scènes. Dit is een meer omringd met bossen, waar je Mt Taranaki kan zien. In Port Taranaki hebben ze een Japans vissersdorpje gebouwd, en vervolgens in brand gestoken voor de film. Deze filmlocaties liggen allemaal in de buurt van elkaar en zijn allemaal te bezoeken.

Mission Impossible 6: Fallout

De Nieuwste Mission Impossible die in 2018 uitkwam is gedeeltelijk gefilmd in Nieuw Zeeland. Zo is de scène waarin Ethan en Julie trouwen gefilmd in het prachtige Milford Sound. De legendarische scènes waar Ethan op het touw naar de helikopter klimt is gefilmd boven Queenstown en omliggende gebieden. Ook Sutherland Falls (in de buurt van Milford Sound) kan je zien tijdens deze helikoptertocht, dat is waar hij zijn vracht probeert te laten vallen.

Vertical limit

In deze film klimt Peter Garrett de twee na hoogste piek ter wereld, K2. Peter riskeert zijn leven om zijn zus, Annie, te redden. De film is niet alleen maar bij de K2 berg gefilmd, maar ook in Nieuw Zeeland. Voor deze film is de hoogste berg van Nieuw Zeeland gebruikt, Mount Cook. Bekijk deze indrukwekkende berg door de Hooker Valley Trail te wandelen.

 

Without a Paddle

Without a paddle is een avontuurlijke comedy waarin drie vrienden op een raftingtrip gaan in “Oregon”. Deze film is volledig opgenomen op het Noordereiland van Nieuw Zeeland. Locaties die tijdens deze film zijn gebruikt zijn onder andere Wellington, Taupo, Rotorua, Waikato River, Huka Falls, Lower Hutt en Okahune.

X-Men Origins: Wolverine

Deze film uit 2009 is zowel in Canada, Australië als Nieuw Zeeland opgenomen. De Nieuw Zeelandse plekken die zijn gebruikt zijn Glenorchy en Paradise, beide in de buurt van Queenstown. Paradise is gebruikt als de boerderij van Hudson, maar ook voor de jacht door het bos. Glenorchy is gebruikt voor de brug naar de boerderij toe. Deze plekken zijn te bewonderen door middel van een tour vanuit Queenstown.

The Frighteners

The Frighteners is een horrorcomedy die volledig in Nieuw Zeeland is opgenomen. De hoofdrolspeler is Michael J. Fox. De film speelt zich voornamelijk af rond Wellington en Lyttelton. Lyttelton is een vissersdorpje in de buurt van Christchurch. Daarnaast is Christchurch ook te zien in de film.

Lees ook deze blogs:

Vogels in Nieuw Zeeland

Kiwi De Kiwi is de meest bekende inheemse vogel van Nieuw Zeeland. Dit komt omdat het een nationaal icoon is en de Nieuw Zeelandse inwoners worden ook wel Kiwi’s genoemd. De Kiwi is een loopvogel, hij kan dus niet vliegen, [...]

10 Lord of the Rings filmlocaties in Nieuw Zeeland

Alle prachtige beelden die je in de Lord of the Rings films ziet zijn in Nieuw Zeeland opgenomen. Veel van deze locaties kan je bezoeken, sommige zijn heel makkelijk herkenbaar en anderen zijn lastiger te herkennen door het gebruik van [...]

Street art in Wellington

Als je van street art houdt, is Wellington echt een paradijs! Wellington is een erg creatieve stad en daarom hoort street art hier helemaal thuis. Niet alleen maar mooie graffiti, maar ook veel kunstwerken kan je in de stad vinden. [...]

Wandelen in Nieuw Zeeland: De 10 Great Walks

Er zijn ontzettend veel wandelingen te doen in Nieuw Zeeland, maar de meest spectaculaire zijn de 10 great walks. Het zijn prachtige hikes door divers en spectaculair landschap. Van inheemse bossen, meren en rivieren tot ruige bergtoppen, diepe kloven en [...]

Nieuw Zeelandse films

De drie films die hieronder besproken worden zijn alle drie door Nieuw Zeelanders gemaakt en spelen zich in Nieuw Zeeland af. Ze geven een beeld van zowel de Maoricultuur als de prachtige plekken in Nieuw Zeeland.

Boy

Boy is een Nieuw Zeelandse drama-comedy. Het verhaal gaat over een Nieuw Zeelandse elf jarige jongen die in 1984 samen met zijn broertje op een boerderij bij z’n oma woont. Zijn moeder is overleden en zijn vader is vertrokken. Op een dag komt zijn criminele vader ineens terug om een tas met geld op te graven. Boy is erg blij dat zijn vader terug is en wil hem graag leren kennen. Hij blijkt niet helemaal te zijn waarop Boy gehoopt had. Deze film laat zien hoe arme Maori families vroeger leefden.

Whale rider

Whale rider is de bekendste Nieuw Zeelandse film, hij staat bekend als “die ene Nieuw Zeelandse films die prijzen heeft gewonnen.” Het is een dramafilm over een Maori’s meisje, Pai, die bij haar grootouders in Whangara woont. Pai stamt af van de Maori leider Paikea, die meer dan duizend jaar geleden op de rug van een walvis aankwam in Nieuw Zeeland. Het hoofd van de stam is altijd de eerstgeboren zoon van haar familie. Haar grootvader Koro is het huidige opperhoofd en aangezien haar broer is overleden tijdens de geboorte en haar vader vertrokken is, is er op dit moment niemand die zijn plaats kan innemen. Koro gaat, binnen de stam, op zoek naar een jongen die het nieuwe stamhoofd kan worden. De traditie zegt dat het een man moet zijn en daaro wordt Noet naar Pai gekeken voor deze rol. Maar Pai wil aan haar grootvader bewijzen dat zij dit wel degelijk kan.

 

Hunt for the Wilderpeople

Hunt for the Wilderpeople is een dramatische comedy die zich uiteraard afspeelt in Nieuw Zeeland. Het gaat over een jongen die van pleeggezin naar pleeggezin wordt verplaatst. Als hij werd geplaatst bij zijn tante Bella en oom Het denkt hij eindelijk zijn thuis gevonden te hebben. Maar jeugdzorg dreigt hem ook hier weer weg te halen en dan besluit hij om samen met de hond weg te rennen, de wildernis in. Hierna volgt een grote zoektocht naar de twee.

Binnenkort te zien

Avatar 2

Net als de eerste Avatar film worden de meeste special effects gedaan door de WETA workshop in Wellington. Van de eerste film is maar een heel klein stukje opgenomen in Wellington, maar de tweede lijkt meer gedraaid te worden in Nieuw Zeeland. Ondanks dat er niet veel gefilmd is in Nieuw Zeeland, is het wel allemaal geïnspireerd door Nieuw Zeeland. Zo zijn er veel overeenkomsten tussen de lokale bevolking van Pandora en de Maori. Ook de plaatsnamen hebben meer Polynesische klanken. De grootste Kauri boom in Nieuw Zeeland lijkt ook erg op de Tree of Life in de film. In Nieuw Zeeland kan je op veel plekken gloeiwormen zien, dit lijkt weer erg op de gloeiende insecten en planten op Pandora. James Cameron, de maker van Avatar heeft jarenlang in Nieuw Zeeland gewoond en is waarschijnlijk geïnspireerd geraakt door de natuur.  De premiere datum van Avatar 2 staat momenteel op December 21, 2021, maar vanwege het Corona virus zijn ze momenteel niet aan het filmen.

Mulan

Mulan is de volgende Disney film waarvan een remake wordt uitgebracht. Deze film is in zowel China als Nieuw Zeeland opgenomen. Plekken die al bekend zijn, zijn the Omarama Clay Cliffs, Ahuiri Valley, Poolburn en de bekende Mt Cook. Al deze locaties bevinden zich op het Zuidereiland rondom Queenstown en Mt Cook. Vanwege het Corona virus komt Mulan niet in de bioscoop, maar hij is te zien op Disney+.

De leukste activiteiten in Nieuw Zeeland:

Post a Comment

You don't have permission to register