Niewste blog posts
Top
Hobbiton Nieuw Zeeland

10 Lord of the Rings filmlocaties in Nieuw Zeeland

LOTR Nieuw Zeeland

10 Lord of the Rings filmlocaties in Nieuw Zeeland

Alle prachtige beelden die je in de Lord of the Rings films ziet zijn in Nieuw Zeeland opgenomen. Veel van deze locaties kan je bezoeken, sommige zijn heel makkelijk herkenbaar en anderen zijn lastiger te herkennen door het gebruik van special effects in de films. Naast de mooie natuurlandschappen die je in Nieuw Zeeland kan vinden, kan je ook de WETA workshop in Wellington bezoeken, daar hebben ze veel rekwisieten gemaakt en ook de digitale special effects. Hier is mijn lijst met favoriete filmlocaties in willekeurige volgorde.

Filmlocaties Nieuw Zeeland

LOTR Kaart Nieuw Zeeland
Klik op de afbeelding om te vergroten

1. Hobbiton – Matamata

Hobbiton is de meeste bekende filmlocatie in Nieuw Zeeland. In Hobbiton kan je door de Shire lopen en bekende plekjes uit de film zien, zoals Bag End (Bilbo Baggin’s huis). Deze mooie plek bevindt zich op het Noordereiland en is te bezoeken met een tour of op eigen gelegenheid. Als je een tour doet kan je na afloop ook een drankje doen in de Green Dragon Inn.

 

2. Mt. Doom – Mt Ngauruhoe

Mt Ngauruhoe is de bekende Mt. Doom uit de films. Deze berg bevindt zich in het Tongariro National Park in het Noordereiland en is te bewonderen van een flinke afstand. Als je hem liever van dichtbij wilt zien kan je deze berg zelfs beklimmen tijdens de Tongariro Crossing.

 

3. Mordor – Whakapapa ski field

De Whakapapa ski field bevindt zich ook in het Tongariro National Park. In dit gebied zijn meerdere scenes van Mordor gefilmd. Waaronder de scene waarin Frodo en Sam Gollum vangen en hij hun naar Emyn Muil leidt.

4. Rivendell – Kaitoke Regional Park

Rivendell is te vinden in Kaotoke Regional Park in de buurt van Wellington. Hier kan je de exacte locatie zien waar Frodo bijkwam van de mes aanval, dit staat aangegeven met borden vanaf de parkeerplek.

 

5. Weta Workshop – Wellington

De Weta Workshop is het bedrijf dat de digitale special effects heeft gemaakt voor de films. Deze werkplaats is gratis te bezoeken, je kan de grote beeldhouwwerken zien, het mini-museum bekijken er is een documentaire te bekijken over hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Er zijn ook meerdere betaalde tours om meer inzicht te krijgen over het werk dat zij doen. Weta Workshop heeft ook aan films zoals Narnia en King Kong gewerkt.

 

6. Mount Victoria – Wellington

De derde filmlocatie in Wellington is op Mount Victoria, dit is één van de makkelijkst bereikbare LOTR filmlocaties in Nieuw Zeeland. Mount Victoria ligt namelijk in het centrum van Wellington. Hier is de Hobbiton Woods opgenomen, waar de hobbits zich verstoppen voor de Nazgûl.

7. Dimholt Road – Putangirua Pinnacles

Als je de Putangirua Pinnacles opzoekt zie je Dimholt Road net zoals het er in de film uitziet. Dit is waar Aragorn, Legolas en Gimli de Army of the Dead tegenkwamen. De Pinnacles liggen ook in de buurt van Wellington.

 

8. Isengard – Paradise

Paradise is een prachtig gebied waar meerdere locaties zijn gebruikt voor filmopnames, waaronder Isengard. Paradise ligt op iets meer dan een uur rijden vanuit Queenstown, langs Glenorchy. Ook kan je deze filmlocatie bezoeken met de speciale LOTR tours.

 

9. Anduin River – Kawarau Gorge, Queenstown

Bezoek de Kawarau Gorge waar je de indrukwekkende Anduin River kan zien. De Fellowship of the Ring voer over deze rivier, waar ze begroet werden door twee gigantische standbeelden. Helaas zijn deze standbeelden later in de studio erbij gezet en zijn die niet hier te vinden. De rivier zelf is nog steeds een heel indrukwekkend plaatje!

10. Mt Gunn – Franz Josef glacier

In de derde film, the Return of the King, vraagt Gandalf aan Pippin om de beacon in de brand te zetten. Dit wordt gedaan aan de top van Mt Gunn. Deze is te vinden op het Zuidereiland dicht in de buurt van de Franz Josef Glacier. Je kan Mt Gunn zien vanaf de wandelroute naar Franz Josef of tijdens een tocht met een vliegtuig.

Benieuwd naar andere films die het mooie Nieuw Zeeland laten zien? Lees hier over  films opgenomen in Nieuw Zeeland.

Filmlocaties Nieuw Zeeland

LOTR Kaart Nieuw Zeeland
Klik op de afbeelding om te vergroten

LOTR excursies

LOTR excursies

Post a Comment

You don't have permission to register