Niewste blog posts
Top
Muziekfestival Nieuw Zeeland

Evenementen in Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland heeft ontzettend veel leuke evenementen. Het evenementenseizoen is net zoals in Nederland, in de zomermaanden, dus rond December – Februari. Hieronder heb ik een paar van de leukste en meest bijzondere evenementen uitgelicht. Ze zijn onderverdeeld in Muziek evenementen,  Eet- en drinkfestivals, sport evenementen en kunst en cultuur evenementen. Bekijk de kalender onderaan de pagina voor meer evenementen in Nieuw Zeeland.

Muziek evenementen

Rhythm and Alps
 • Wanaka
 • Eind december met oud en nieuw

Rhytm and Alps is een 3-daags internationaal muziekfestival dat jaarlijks wordt gehouden in Wanaka. Eind december komen duizenden mensen naar het festival om daar het nieuwe jaar in te luiden, er wordt dan ook volop gekampeerd. Je kan je eigen tent of campervan meenemen, maar je kan er ook tipi’s, glampingtenten en ‘kartonnen tenten’ huren. Voor meer informatie en om kaarten te kopen klik hier.
icon

Splore

Splore is een 3-daags muziek- en kunstfestival dat jaarlijks plaatsvindt aan de kust van het Tapapakanga Regionaal park (bij Auckland). Splore staat ook bekend als het grootste verkleedfeest. Elk jaar is er een thema en festivalgangers vinden het leuk om er helemaal in op te gaan. Andere rare kleding is ook altijd welkom! Naast de muziek en de verkleedpartij kan je ook veel kunst door het park vinden. Tevens is er een wellnesscentrum en een praatsessie op zaterdagochtend. Dit festival is kindvriendelijk en je kan hier ook kamperen. Voor meer informatie en om kaarten te kopen klik hier.

WOMAD (World of Music, Arts and Dance)
 • Taranaki
 • Maart

WOMAD is een 3-daags internationaal festival dat in meer dan 25 landen plaatsvindt. Zoals de naam al zegt focust het op muziek, kunst en dans. Het is een zeer familievriendelijk festival. Je komt hier niet om alleen te kijken maar ook om zelf deel te nemen aan verschillende workshops. Meer informatie over het festival kan je vinden op deze website.

Homegrown

Homegrown is een muziekfestival waar alleen maar lokale artiesten aan meewerken. Naast muziek zijn er ook markten en kinderattracties. Dit festival vindt plaats aan de waterkant in hartje Wellington. Voor meer informatie klik hier. 

Rhythm and Vines
 • Gisborne
 • Eind December met oud en nieuw

Rhythm and Vines is een 3-daags internationaal muziekfestival dat jaarlijks wordt gehouden in Gisborne met oud en nieuw. Dit festival staat bekend als het eerste festival ter wereld dat het nieuwe jaar inluidt. Het is daarom erg populair en kaarten verkopen snel. Ook op dit festival kan er gekampeerd worden. Bovendien komen er steeds nieuwe podia bij, zoals de Giggle and Vines comedytent voor de beste stand-up comedy acts. Klik hier voor meer informatie en om kaarten te kopen.

Muziekfestival Nieuw Zeeland

Eet- en drinkfestivals

Taste of Auckland

Taste of Auckland is hét eet- en drinkfestival van Nieuw Zeeland. Hier vind je heerlijk eten en de lekkerste wijnen en cocktails van de beste restaurants in Auckland. Ook kan je bier proeven en bekende chefs ontmoeten. Er is zelfs een markt waar je al het lekkere eten en drinken dat je geproefd hebt, kan kopen. Bovendien is er live muziek aan de haven. Dit is een jaarlijks evenement dat altijd in November plaatsvindt. Voor meer informatie en kaarten kijk hier.

Visa Wellington On A Plate

Visa WOAP is anders dan andere evenementen, het is niet één specifieke dag en ook niet op één locatie, het hele gebied is rond deze tijd gefocust op goed eten. De hele maand zijn er bijzondere evenementen, speciale menu’s, pop-up restaurants, tentoonstellingen en zelfs lessen van uitmuntende chefs. Veel onderdelen van dit evenement zijn gratis, maar voor sommige moet je kaarten kopen, wees hier snel bij. Kijk op hun website voor meer informatie en om kaarten te kopen.

Beervana

Dit 2-daagse evenement in Wellington is een te gek, creatief en interactief bierfestival. Je vindt er biercocktails, silent disco’s, interactieve themabars en nog veel meer bijzondere dingen. Daarnaast is er natuurlijk heel veel bier, van maar liefst meer dan 60 brouwerijen! Ook valt er genoeg te eten, de heerlijkste gerechten van de beste restaurants. Dit is een must voor bierliefhebbers! Kijk hier voor meer informatie of om kaarten te kopen.

The Great Kiwi Beer Festival

Dit bierfestival vindt jaarlijks plaats in januari in Christchurch. Naast veel bier drinken, proeverijen, eten en muziek vinden er ook lezingen plaats om jouw kennis over bier te vergroten. Lees hier meer.

Auckland

Auckland is de grootste stad van Nieuw Zeeland en voor de meeste mensen het startpunt voor hun Nieuw Zeeland avontuur. In Auckland vind je een goeie mix van natuurlijke wonderen en stedelijke avonturen. Als je in Auckland bent, ben je [...]

Eet evenement Nieuw Zeeland

Sport evenementen

The Pioneer

Dit mountainbike evenement is uitgesmeerd over 6 dagen. In teams van twee moeten de fietsers zo’n 441km afleggen en in totaal 13,000 meter klimmen. Elk jaar wordt er een andere route uitgestippeld, maar het gaat altijd door prachtige, gevarieerde landschappen. Een groot deel van het parcours gaat over privéland waar je anders niet kan komen, een unieke kans dus. Voor de route en inschrijvingen kijk op hun website.

Winter Games NZ
 • Zuidereiland
 • August/September

De Winter Games NZ is een internationaal multi-sport evenement dat elke twee jaar wordt gehouden op het Zuidereiland. Alle Olympische wintersporten zullen langskomen; IJshockey, rodelen, schaatsen, skiën en curling. De volgende Winter games NZ vinden in 2024 plaats.

Coast to Coast

Coast to Coast is een bijzonder evenement dat deelnemers laat rennen, fietsen, lopen en kajakken door de meest spectaculaire delen van het Zuidereiland. De route is 243 km lang en gaat van de westkust naar Christchurch, waar een leuk festival is bij aankomst. Als je hier aan mee wilt doen, moet je wel op tijd inschrijven. Voor toeschouwers is het merendeel van de route niet toegankelijk maar er zijn wel wat leuke kijkplaatsen langs de route. Meer informatie kan op hun website gevonden worden.

Queenstown International Marathon

De Queenstown International Marathon vindt plaats in het prachtige gebied rondom Queenstown. Als je wilt meedoen dan kan je kiezen voor een hele marathon, halve marathon, 10 km of 2.2 km voor kinderen. Deze marathon is altijd snel uitverkocht, dus als je er bij wilt zijn, wacht niet te lang met inschrijven. Inschrijven kan hier.

Crankworx Rotorua

Crankworx is een internationaal mountainbike evenement dat elk jaar plaatsvindt in Rotorua, Innsbruck (Zwitserland) en Whistler (Canada). In Rotorua vindt de eerste van het jaar plaats, rond eind Maart. Alle bekende onderdelen zijn aanwezig, zoals de Dual Slalom, slopestyle, downhill en uiteraard de Air DH. Ook hebben ze Kidsworx, dit zijn speciale fietswedstrijden voor kinderen van alle leeftijden. Dit is zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent! Voor meer informatie en kaartverkoop, klik hier.

Seeing the All Blacks
 • Verspreid over Nieuw Zeeland
 • Wintermaanden

Nieuw Zeelands meest bekende team is wel het All Blacks rugby team. Wat is nou een mooiere ervaring dan ze live de Haka te zien doen voor de wedstrijd? De beste tijd om ze te kunnen zien is tijdens de wintermaanden. Kijk hier of ze bij jou in de buurt spelen maar wees er wel op tijd bij, kaarten gaan altijd snel.

Rotorua

Rotorua is een plaats in het midden van het Noordereiland van Nieuw Zeeland, het staat bekend om de geothermische activiteiten, de Maori-cultuur en buitensporten. Rotorua wordt veel aangedaan tijdens een trip door het Noordereiland vanwege de centrale locatie. Vanuit hier [...]

Winterspelen Nieuw Zeeland

Kunst en cultuur evenementen

Dunedin Fringe festival

Dunedin Fringe Festival is een 11-daags evenement dat jaarlijks in Dunedin wordt gehouden. Het festival vindt gelijktijdig plaats met de andere Fringe festivals in de wereld. Naast theatervoorstellingen worden op het festival ook dans- en muziekshows opgevoerd. Dit evenement trekt niet alleen artiesten uit Nieuw Zeeland, maar ook uit het buitenland. Er is een mix van bekende en beginnende artiesten. Bekijk hun website voor meer informatie.

Hobbit day

22 September is Hobbitdag, op deze dag zijn de hobbits Bilbo en Frodo Baggins jarig. Waar kan je dit nou beter vieren dan op de Hobbiton filmset in Matamata! De dag is gevuld met veel activiteiten, zoals bijvoorbeeld een lantaarntocht. Ook is er live muziek en zijn er markten en veel eetgelegenheden. Daarnaast zie je uiteraard de leukste plekjes uit de films. Lees meer over de Lord of the Rings filmlocaties in Nieuw Zeeland.

Dunedin Fashion week

Ook voor mode kan je terecht in Nieuw Zeeland op de jaarlijkse Dunedin Fashionweek. Dit evenement bestaat uit tentoonstellingen, catwalkshows, ‘meet and greets’ met ontwerpers, modefilms, tips, trucs en trends op het gebied van haar- en make-up, uitverkoop van designerkleding en nog veel meer. Voor meer informatie en kaarten kijk hier.

Balloons over Waikato
 • Hamilton
 • Maart

Ben je eind maart in de buurt van Hamilton, hou dan je ogen open voor luchtballonen van het enige luchtballonfestival in Nieuw Zeeland. Kom naar het festival om de grootste en meest unieke luchtballonen te zien die je ooit hebt gezien! Maar dit jaarlijkse festival biedt nog veel meer. Vijf dagen lang leuke activiteiten zoals markten, live muziek, rondleidingen in de ballonnen, vuurwerk en nog veel meer. Leuk voor het hele gezin. Tenslotte het beste nieuws… het is allemaal gratis! Kijk hier voor meer informatie.

Matariki
 • Overal in Nieuw Zeeland
 • Juni/Juli

Matariki is het Maori nieuwjaar en het wordt in heel Nieuw Zeeland gevierd. Het valt niet op een vaste datum aangezien dat aan de stand van de sterren ligt maar het is altijd rond juni en juli. Tijdens het Maori nieuwjaar zijn er veel activiteiten, zoals Hakavoorstellingen, kunsttentoonstellingen, muziek- en dansevenementen, workshops, lichtshows en nog veel meer. Als je rond deze tijd in Nieuw Zeeland bent, raad ik aan om bij jou in de buurt te kijken hoe ze het vieren, geheid dat er iets te doen is!

Christchurch

Christchurch is de op twee na grootste stad van Nieuw Zeeland en ligt halverwege het Zuidereiland aan de oostkust. Christchurch ligt erg centraal en is daarom geheid een stop als je het Zuidereiland aandoet. De stad zelf heeft veel te [...]

Balloons over Waikato Nieuw Zeeland
You don't have permission to register