Niewste blog posts
Top
Maori cultuur Rotorua

Rotorua

Noordereiland

Rotorua is een plaats in het midden van het Noordereiland van Nieuw Zeeland, het staat bekend om de geothermische activiteiten, de Maori-cultuur en buitensporten. Rotorua wordt veel aangedaan tijdens een trip door het Noordereiland vanwege de centrale locatie. Vanuit hier kan je ook heel gemakkelijk alle kanten op. 

Kaart Nieuw Zeeland

Rotorua Nieuw Zeeland

Bezienswaardigheden

Thermal parks Rotorua Vinkje

De geothermische activiteiten zie (en ruik) je overal in de buurt van Rotorua. Wai-O-Tapu is echter de beste plek om dit in al z’n glorie te zien en erover te leren. Wai-O-Tapu is een thermisch wonderland met geisers, een modderpoel en een groot geothermisch park. Dit wordt gezien als de meest kleurrijke en meest veelzijdige geothermische attractie van Nieuw Zeeland. Bestel hier gemakkelijk je tickets online.

Hot springs Vinkje

Naast het geothermische park kan je ook op veel plekken genieten van natuurlijke warmwaterbronnen. Er zijn veel gratis bronnen te vinden in de buurt van Rotorua en onderweg naar Taupo, of geniet in één van de spa’s. De Maori invloed is duidelijk aanwezig in veel van de spa’s. Ze gebruiken er bijvoorbeeld inheemse kruiden of modder en er worden Maori massagetechnieken gebruikt. Lees hier over de natuurlijke warmwaterbronnen en waar je ze kan vinden.

Maori cultuur

In Rotorua is een rijkdom aan Maori-cultuur te vinden, daarom is dit één van de meest populaire bezienswaardigheden in dit gebied. Plaatsen als Te Puia, Mitai Village en Tamaki Village bieden culturele arrangementen via tours. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van een heerlijke Maori maaltijd gecombineerd met zang en dans. Verder kun je alles te weten komen over hun zang, dans, tatoeages, houtsnijwerken (bijvoorbeeld kano’s), medicijnen en geschiedenis. Ook de lokale volksverhalen en mythen komen aan bod.

Adrenaline Vinkje

Rotorua staat niet bekend in Nieuw Zeeland als een plek voor adrenaline activiteiten, maar er zijn er behoorlijk wat. Zo kan je bijvoorbeeld skydiven, bungee jumpen, rodelen en tokkelen. Ook kan je raften op de Kaituna river, waar je van een 7 meter hoge waterval af gaat.

Fietsen

Rotorua is een ideale plek om te fietsen, voor alle niveaus. De stad is omringd door natuur en daarom kan je fietsen door bossen, rond meren of opvanaf bergen. Uiteraard kan je ook rond de geothermische activiteiten fietsen, zoals op de Te Ara Ahi route. Deze route brengt je naar een natuurlijke warmwaterbron. Rotorua heeft zelfs een downhill mountainbike park: Skyline Gravity Bike Park. 

Excursies

Kaart Nieuw Zeeland

Rotorua Nieuw Zeeland

Gratis e-book: tips voor reizen in Nieuw Zeeland

Gratis e-book Nieuw Zeeland

Hoe kom je er

Rotorua is heel erg centraal gelegen in Nieuw Zeeland en is daarom erg makkelijk te bereiken. Met de auto ligt Rotorua op ongeveer 3 uur rijden van Auckland, 3 uur rijden van de Coromandel, ongeveer 6 uur rijden van Wellington en een uurtje van Taupo. De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is in Auckland, maar in Rotorua en in Taupo liggen luchthavens die binnenlandse vluchten verzorgen. 

Dagtrips

Waitomo caves

De Waitomo Caves liggen op ongeveer 2 uur rijden van Rotorua en zijn voor veel reizigers een hoogtepunt. De grotten zijn een labyrint van doorgangen, sinkholes en ondergrondse rivieren. In de grotten zijn ook glimwormen/gloeiwormen te zien. Je kan deze grotten bezoeken door middel van een wandel- of boottour. Ben je avontuurlijk? Pak het dan anders aan: klim, zwem, tube, tokkel, abseil en raft door de grotten. Ofwel: voor elk wat wils! Boek hier je tickets gemakkelijk. Lees hier meer over glimwormen in Nieuw Zeeland.

Matamata

Als je een Lord of the Rings of Hobbit fan bent, moet je wel naar Matamata. Hier ligt namelijk de Hobbiton movieset. Je kan hier door de Shire lopen en bekende plekjes uit de film bezoeken, zoals Bag End (Bilbo Baggin’s huis). Na afloop van een tour kan je een drankje doen in de Green Dragon Inn. Het ligt op een uurtje rijden vanuit Rotorua,  lees hier meer over de Lord of the Rings filmlocaties in Nieuw Zeeland.

Bay of Plenty Vinkje

Tauranga is de grootste stad van de Bay of Plenty en ligt op een uurtje rijden van Rotorua. Tauranga is een heerlijke kustplaats waar je kan gaan zeilen, vissen, dolfijnen kijken, boottochten kan nemen en zelfs duiken. Op tien minuutjes rijden vanuit Tauranga ligt Mt Maunganui, dit is een populaire surfplek met een heerlijke sfeer. Mt Maunganui is gekroond als beste strand van Nieuw Zeeland en staat in de top 25 van beste stranden ter wereld. De berg kan ook beklommen worden voor een prachtig uitzicht. Lees hier meer over de Bay of Plenty.

Taupo Vinkje

Taupo is voornamelijk bekend vanwege het grote meer; Lake Taupo en de bijbehorende activiteiten. Je kan hier onder andere zwemmen, vissen, Suppen, met een boot het water opgaan en zelfs een balletje slaan op de golfafslagplaats. Daarnaast is Taupo ook bekend vanwege de Huka Falls, dit is een 11 meter hoge waterval net buiten het dorp, deze is erg indrukwekkend. Taupo is ook een goeie plek om te verblijven als je het Tongariro National Park gaat verkennen om de bekend Tongariro crossing te wandelen of om te skiën in de winter. Lees hier meer over Taupo.

Makoha tips

Redwood forest

Redwood Forest is een groot park dat in Rotorua ligt. Het is de perfecte plek om te wandelen, fietsen of paardrijden, alle paden zijn goed aangegeven. Je kan kiezen of je een korte of een lange wandeling wilt maken of zelfs een meerdaagse hike doen. Ook is er de mogelijkheid voor een “canopy walk”, je loopt via meerdere hangbruggen, op 20 meter hoogte door de boomtoppen. Bijzonder is het om dit ’s avonds te doen als het bos prachtig verlicht is!

Putaruru Blue Springs

De Putaruru Blue Spring ligt op ongeveer 40 minuutjes rijden vanuit Rotorua. Vervolgens is het nog ongeveer een uur lopen vanaf de Whites Road car park of ongeveer 10 minuten vanaf de Leslie Road car park. Maar het is de trip zeker waard, dit water wordt zelfs internationaal geprezen omdat het zo puur is. Daarom komt ook ongeveer 60% van het bronwater in Nieuw Zeeland hier vandaan. De Blue Spring is een prachtige locatie die absoluut niet toeristisch is. Het is echt een verborgen schat die alleen veel door de lokale inwoners wordt bezocht. Het is een leuke plek om bijvoorbeeld te picknicken en op die manier van de natuur te genieten. Je kan ook het water ingaan, maar het is wel onwijs koud!

Andere bestemmingen in de buurt van Rotorua

Taupo

The Coromandel

Bay of Plenty

Auckland

You don't have permission to register