Niewste blog posts
Top
Thunder Creek Falls, West Coast

Top 10 mooiste watervallen op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland

Sutherland Falls

Top 10 mooiste watervallen op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland

Het Zuidereiland van Nieuw Zeeland staat bekend om de ruige natuur met veel bergen, meren, gletsjers en watervallen. Als je het ook heerlijk vindt om watervallen te bewonderen, bezoek dan deze 10 prachtige watervallen op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland.

Kaart watervallen Nieuw Zeeland

Zuidereiland watervallen kaart
Klik op de afbeelding om te vergroten

1. Stirling Falls in Milford Sound

Milford Sound is een paradijs, rijk aan watervallen. Als het flink heeft geregend, en dat doet het vaak daar!, dan zie je aan alle kanten van het fjord watervallen. Deze specifieke waterval, Stirling Falls, kan je zelfs zien als het niet geregend heeft. De boottochten in het fjord komen langs deze waterval en sommige boten, zoals de gene waar ik op was, varen er vlak langs zodat je meteen een gratis douche krijgt. Als je dit liever niet hebt, kan je naar binnen gaan op dat moment.

2. Waipohatu Falls (the Catlins)

De Waipohatu Falls bestaan uit twee watervallen, de Upper Waipohatu Falls en de Lower Waipohatu Falls, maar de watervallen lijken totaal niet op elkaar. Eentje is breed en bestaat uit een paar plateau’s terwijl de andere erg dun is, heel hard spuwt en bijna recht naar beneden valt. Om deze watervallen te zien moet je wel een eindje lopen en de route is ook best intensief. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en loopt door prachtige inheemse bossen. 

3. McLean Falls (the Catlins)

Mclean Falls is een mooie, diverse waterval. Zo valt het water eerst een stuk recht naar beneden, daar is een bassin ontstaan, vervolgens stroomt het water verder als een cascade waterval. Deze waterval is makkelijk te bereiken met een wandeling van ongeveer 20 minuten door inheemse bossen, vanaf de parkeerplaats. Dit is tevens de populairste waterval in the Catlins.

4. Purakaunui Falls (the Catlins)

De Purakaunui Falls zijn prachtige cascade watervallen die ook makkelijk te bereiken zijn. Net als bij de McLean Falls is de wandeltijd ongeveer 20 minuten vanuit de parkeerplaats en loop je door prachtige bossen. Als je op reis bent met een fotocamera dan is dit een geweldige waterval om met je sluitertijden te spelen. 

5. Thunder Creek Falls (West Coast)

De Thunder Creek Falls is een waterval die recht naar beneden valt. Wat deze waterval zo mooi maakt is de omgeving. Hij is omringd door groene bossen en mos en hij mondt uit op een rivier met een fantastische blauwe kleur. Dit is echt een must als je door de West Coast rijdt, het is ook maar 5 minuutjes lopen vanaf de parkeerplaats. 

6. Fantail Falls (West Coast)

De Fantail Falls heeft zijn naam gekregen omdat hij van een klein stroompje onwijs uitwaaiert in een mooie waterval. Dit is ook een hele toegankelijke waterval waar je maar ongeveer 2 minuutjes voor hoeft te lopen vanaf de parkeerplaats. Naast de waterval kan je hier de Haast rivier zien en de vele torentjes die zijn gebouwd met de stenen die daar liggen (te zien op de foto).

7. Trident Creek Falls (West Coast)

Deze naam is ook erg toepasselijk, de rivier splits zich namelijk in drieën waardoor drie watervallen ontstaan. Deze waterval is te bewonderen op de wandelroute die je naar Franz Josef Glacier brengt. Hij ligt gelegen op ongeveer 30 minuten lopen vanaf de parkeerplaats.

8. Devil’s Punchbowl (Arthur’s Pass)

Devil’s Punchbowl was de eerste waterval die ik zag in Arthur’s Pass en wat was die heftig! Er spuwde zoveel water uit dat je hem van ver kon zien. We hebben vervolgens 30 minuten gewandeld om het van dichtbij te zien en er kwam zoveel mist vanaf dat we helemaal nat werden. Hij is volgens mij niet altijd zo heftig, maar het is zeker een bijzondere waterval! Op de foto is duidelijk te zien hoeveel mist van de waterval afkomt.

9. Humboldt Falls (Milford Sound)

Humboldt Falls was een leuke, korte stop onderweg naar Milford Sound. De wandeling is maar 30 minuutjes in totaal en gaat door een prachtig groen bos. De kans om inheemse vogels te zien is hier ook erg groot. Aan het einde van de wandelroute heb je uitzicht over de Humboldt Falls, een erg hoge waterval die ook omringd is door de groene natuur. Helaas ben ik aardig wat foto’s kwijtgeraakt van de reis en heb ik hier geen mooie foto meer van, maar deze foto geeft toch nog een idee van hoe het daar is. 

10. Wainui Falls (Abel Tasman)

Dit is één van de meest indrukwekkende watervallen in het Abel Tasman National Park. Het is een kleine waterval van 20 meter, maar wel een hele mooie. De route ernaartoe (Wainui Falls Track) duurt iets minder dan anderhalf uur in totaal. Ook tijdens deze wandeling loop je door een bos en bij de waterval bevindt zich een hangbrug. 

Kaart watervallen Nieuw Zeeland

Zuidereiland watervallen kaart
Klik op de afbeelding om te vergroten

Andere populaire activiteiten op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland:

Oké ik heb twee bonus watervallen bij dit lijstje gezet, er zijn te veel mooie watervallen in Nieuw Zeeland! De onderstaande watervallen zijn prachtig, maar erg moeilijk te bereiken. Mocht je de uitdaging aan gaan en deze watervallen bezoeken, dan is het in ieder geval wel de moeite waard.

11. Sutherland Falls 

Deze waterval is te zien in de bekende film: Mission Impossible – Fallout. De 580 meter hoge waterval is tevens ook één van de hoogste watervallen van Nieuw Zeeland. Het enige probleem is dat het erg moeilijk is om er te komen, je moet namelijk 4 dagen wandelen op de Milford Track. Een makkelijkere manier, maar wel een duurdere, is om een vliegtuig of helikopter te huren. Deze vertrekken vanuit, onder andere, Queenstown, Te Anau en Milford Sound zelf.

12. Routeburn Falls

De Routeburn Falls is een indrukwekkende cascade waterval die, je raadt het al, aan de Routeburn Track ligt. De Routeburn Track is één van de Great Walks en je doet er 3 dagen over. De Routeburn Track loopt langs de rivier waar de Routeburn Falls in zit.

Gerelateerde pagina’s

12 stops  in the Catlins die je niet wilt missen

Bestemming: West Coast

Bestemming: Milford Sound

Comments

Post a Comment

You don't have permission to register