Niewste blog posts
Top
Mexicaanse streetart Wellington

Street art in Wellington

Street art in Wellington

Als je van street art houdt, is Wellington echt een paradijs! Wellington is een erg creatieve stad en daarom hoort street art hier helemaal thuis. Niet alleen maar mooie graffiti, maar ook veel kunstwerken kan je in de stad vinden. De reden dat er zoveel street art is in Wellington, is omdat de gemeente dit stimuleert. Ze zeggen dat graffiti ver-reikende voordelen heeft voor stedelijke gebieden en dat het de gemeenschap samenbrengt.

Waar heen te gaan

Te Aro is hét gebied waar je moet zijn als je street art wilt vinden in Wellington. Het is tevens het gebied waar je de meeste bezienswaardigheden kunt vinden zoals, Cuba Street en het Te Papa museum. Er is op veel plekken graffitikunst te vinden in Wellington en de kunst veranderd vaak. Egmont, Leeds, Willis en Home street zijn een paar van de straten die ik aanraad want hier is altijd mooie graffiti te vinden. Eigenlijk is de beste manier om te kunst te bewonderen toch wel gewoon rondwandelen in het gebied en ga vooral de kleine steegjes in, hier vind je meestal de mooiste dingen!

Impressies

Dit zijn een deel van de mooiste kunstwerken die ik ben tegengekomen in Wellington. Dit was echter wel een paar jaar geleden dus waarschijnlijk is een groot deel alweer veranderd. Voor een overzicht van de huidige graffiti in Te Aro en om het verhaal achter de kunstwerken te leren, lees het op de officiële gemeente website van Wellington.

Waar nog meer?

Christchurch is een andere stad in Nieuw Zeeland die boordevol street art zit. Ook hier raad ik aan om lekker door de steegjes te wandelen en kijken wat voor moois je tegenkomt. Ook Taupo is een plek met veel graffiti. Ookal is de stad niet heel groot, je vindt overal mooie geschilderde muren. Taupo heeft zelfs een jaarlijks graffiti-festival, Graffiato, dit is het enige graffiti-festival in Nieuw Zeeland.

Post a Comment

You don't have permission to register