Niewste blog posts
Top
Nugget Point the Catlins

12 stops in the Catlins in Nieuw Zeeland die je niet wilt missen

Florence Hill Lookout

12 stops in the Catlins in Nieuw Zeeland die je niet wilt missen

The Catlins is een prachtig natuurgebied aan de kust in het zuiden van Nieuw Zeeland. Het gebied staat voornamelijk bekend om de vele watervallen, het spotten van zeedieren en mooie uitzichtpunten. Hieronder vertel ik over de top 12 leukste/mooiste plekken om te stoppen in the Catlins. Aangezien ik deze route heb gereden van Invercargill naar Dunedin staan ze in volgorde van hoe je ze op die route tegenkomt. Helaas zijn er niet veel tours naar dit gebied en daarom raad ik je sterk aan om met je eigen vervoer the Catlins te bezoeken. Lees hier hoe je een auto of camper kan huren in Nieuw Zeeland.

1. Waipapa Lighthouse

De eerste plek waar we stopten was bij de Waipapa Lighthouse. We hadden hier meteen geluk want zodra we op het strand kwamen zagen we een zeeleeuw! Hij lag op het strand en bewoog niet veel, maar het was leuk om te zien. We hebben een rondje gelopen om de vuurtoren en nog een stukje langs het strand. Het is een korte wandeling naar de vuurtoren.

2. Slope Point

Onze tweede stop in the Catlins was Slope Point, dit is het meest zuidelijke punt van Nieuw Zeeland. Hier staat een bord dat ook aangeeft dat het het meest zuidelijke punt is, met de coördinaten erbij. Dit beeld zie je vaak op Instagram. Behalve voor het bord is het ook een leuke stop vanwege de bomen. Het waait namelijk erg hard in Slope Point en dat is te zien aan de bomen, ze hangen helemaal naar één kant! Tevens heb je een mooi uitzicht over de kust. 

3. Waipohatu Falls

De Waipohatu Falls bestaat uit twee watervallen, de upper Waipohatu Falls en de Lower Waipohatu Falls. Om hier te komen moet je wel een iets langere en intensievere hike doen. De hike duurt 2 tot 3 uur en het heeft een middelmatige moeilijkheidsgraad. Je loopt naar de watervallen door prachtige inheemse bossen. Als je van de natuur wilt genieten maar liever niet zo lang wilt wandelen, dan kan je een kortere route lopen, maar dan zie je helaas de watervallen zelf niet. 

4. Curio Bay

Curio Bay is een klein dorpje in the Catlins. Hier kan je veel soorten accommodatie vinden, van strandhuizen tot motels en campings. Bezoek het Curio Bay uitkijkpunt voor een waanzinnig uitzicht over de baai. In Curio Bay kan je de geeloogpinguïn spotten in de namiddag als ze weer aan land komen. Eén baai verderop, in Purpoise Bay kan je zwemmen en ook de inheemse Hector dolfijnen zien.

5. McLean Falls

Na Curio Bay gingen we naar McLean Falls, de populairste waterval in the Catlins. Na 20 minuten door inheemse bossen te wandelen kwamen we bij de waterval. Een prachtige cascade waterval omringd door mossige rotsen. Een erg mooie waterval die niet te veel tijd kost om te bezoeken.

6. Cathedral Caves

Cathedral Cove is ook een erg populaire stop in the Catlins. Helaas zijn deze grotten niet het hele jaar open, alleen maar in de zomer tijdens eb. Toen ik naar de Catlins ging was het helaas gesloten, maar het schijnt een fantastische plek te zijn. Als je in de Catlins bent en hier graag naartoe wilt, zorg er dan voor dat je eerst bij het toeristencentrum checkt of het veilig is om te bezoeken. 

7. Lake Wilkie

De wandeling naar Lake Wilkie is erg kort, namelijk maar 10 minuutjes. Dit meer is mooi en is erg vlak, wat het een mooie reflectie geeft. Luister hier goed naar de vogels, de Tui en de Bellbird zijn hier te horen. 

8. Florence Hill lookout

Florence Hill is nog een plek met een prachtig uitzicht over een baai. Deze stop ligt aan de snelweg dus je kan hier snel stoppen of wat langer van het uitzicht genieten. Ook zijn er informatieve borden die uitleg geven over de natuur in dit gebied.

9. Purakaunui Falls

De Purakaunui Falls zijn net als de McLean Falls, cascade watervallen. Ook hier loop je door inheemse bossen in ongeveer 20 minuten naar de waterval. Deze waterval wordt veel bezocht en zie je ook vaak online. Ik snap heel goed waarom, het is een hele mooie, bijzondere waterval!

10. Jacks Blowhole

Deze stop is iets anders dan de mooie watervallen en uitzichtpunten. Deze wandeling brengt je naar een gigantisch spuitgat (blowhole). Het duurt ongeveer 30 minuten om er heen te lopen en dan kan je nog een rondje rond het spuitgat lopen. De ideale tijd om te gaan is tijdens vloed, dan heb je de grootste kans dat het water ook echt omhoog spuit. Wij waren hier echter niet met vloed, maar het was nog steeds heel leuk om te zien!

11. Surat Bay/ Cannibal Bay

Surat Bay en Cannibal Bay liggen naast elkaar in het noorden van the Catlins. Beide zijn prachtige stranden die verbonden zijn door een looproute. Het is de ideale plek om een strandwandeling te maken en lekker uit te waaien. Deze stranden staan ook bekend om de zeeleeuwen. Dit is namelijk de beste plek in the Catlins waar je deze mooie dieren kan zien, maar zeker niet de enige.

12. Nugget Point

Nugget Point was onze laatste stop in the Catlins. Ook deze stop heeft een mooie vuurtoren. De vuurtoren staat op een platform vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de kust en de “nuggets”. De nuggets zijn rotsen die in het water staan die er uitzien als golden nuggets (goudklompjes). De wandeling naar de vuurtoren is makkelijk en maar 20 minuutjes. Vanaf het platform bij de vuurtoren kijk je uit over de rotsen. Als je goed kijkt kan je allemaal zeehonden zien. Ik raad je wel aan om een verrekijker mee te nemen.

Na onze laatste stop gingen we verder naar Dunedin. Lees hier meer over bezienswaardigheden en excursies in Dunedin.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Bekijk ook deze bestemmingen

Abel Tasman

Het Abel Tasman National Park ligt in het noorden van het Zuidereiland van Nieuw Zeeland. Het staat bekend om het mooie blauwe water en het warme weer. Dit is namelijk de plek op het Zuidereiland die het meeste zon krijgt. [...]

Taupo

Taupo ligt in het midden van het Noordereiland en staat voornamelijk bekend vanwege het grote meer; lake Taupo en de activiteiten daar om heen. Taupo wordt veel aangedaan tijdens een trip door het Noordereiland vanwege de centrale locatie. Dit is [...]

Bay of Islands

De Bay of Islands is een gebied op het Noordereiland van Nieuw Zeeland dat bestaat uit meer dan 140 subtropische eilanden. Het staat bekend om de stranden, het goeie vissen en de Maori cultuur. Ook is het de perfecte plek [...]

Post a Comment

You don't have permission to register