Niewste blog posts
Top
Image Alt

Eilanden in Nieuw Zeeland (naast Noorder- en Zuidereiland)

Eilanden Nieuw Zeeland

Eilanden in Nieuw Zeeland (naast Noorder- en Zuidereiland)

Nieuw Zeeland bestaat uit zo’n 600 eilanden, maar het Noorder- en het Zuidereiland worden gezien als het “vaste land”. In deze blog zal ik vertellen over een paar andere bekende eilanden zoals Stewart Island en Waiheke Island, maar ook minder bekende eilandgroepen. Alle eilanden die hieronder benoemd worden, zijn eilanden waar je heen kan reizen vanuit het Noorder- of Zuidereiland.

Stewart Island

Stewart Island is het grootste eiland na het Noorder- en Zuidereiland en ligt onder het Zuidereiland. Dit eiland is makkelijk te bereiken met een veerboot van Bluff. De voornaamste reden dat mensen naar Stewart Island gaan is om van de natuur te genieten. Er zijn veel wandelpaden op het eiland, waaronder een Great Walk. Daarnaast kan je de bekende Kiwi vogels op het eiland zien en is het een perfecte plek om sterren te kijken. Het is mogelijk om op dit eiland te overnachten.

Great Barrier Island

Great Barrier Island ligt in de buurt van Auckland. Het eiland is te bereiken in ongeveer 4,5 uur met de boot of 90 minuutjes vliegen. Ook dit eiland wordt bezocht vanwege de natuur, het eiland is 70% beschermd natuurpark. De andere 30% zit vol met faciliteiten voor toeristen zoals hotels, een spa, een museum en toeristen activiteiten. Dit eiland zit boordevol prachtige wandelroutes en is ideaal voor verschillende watersporten. Dit eiland is erkend als een International Dark Sky Sanctuary, wat inhoudt dat hier weinig lichtvervuiling is en je daardoor geweldig sterren kan kijken. Je kan dit eiland ontdekken door middel van meerdere tours of je kan er zelf op uit gaan. Het is ook mogelijk om hier te overnachten.

Waiheke Island

Waiheke Island ligt ook in de buurt van Auckland, maar dichterbij, dit eiland is te bereiken met de veerboot in 40 minuutjes. De boten gaan meerdere keren per dag. Dit eiland wordt vooral bezocht voor de vele wijngaarden, olijfbomen en stranden. Het is de perfecte plek voor een wijntour. Op dit eiland zijn ook mooie wandelroutes te vinden die langs kliffen, bossen en stranden gaan. Eenmaal op het eiland aangekomen is het makkelijk rond te komen met bussen en taxi’s of je kan een fiets, auto of motor huren. Het is ook mogelijk om op dit eiland te overnachten.

Rangitoto Island

Rangitoto Island is nog een eiland in de buurt van Auckland en is ook makkelijk te bereiken met een veerboot. Het is ook mogelijk om naar dit eiland te kajakken. Rangitoto is een slapende vulkanische kegel. Door de Rangitoto Summit Track te lopen kan je helemaal naar de top wandelen, dit duurt ongeveer een uurtje. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht. Op dit eiland bevinden zich ook grotten, neem hiervoor een zaklamp mee. Dit eiland is een goede plek om inheemse vogels en planten te zien, het heeft een rijke natuur. Ook is het mogelijk om lekker op het strand te liggen. Er is één camping op het eiland, “Home Bay Campsite” en er zijn geen hotels.

Urupukapuka Island

Urupukapuka Island is één van mijn favoriete eilanden in Nieuw Zeeland. Maar om heel eerlijk te zijn heb ik er niet heel veel bezocht en heb ik een fantastische dag gehad op dit eiland. Urupukapuka Island is het grootste eiland in de Bay of Islands in het noorden van het land. Het eiland is makkelijk te bezoeken per boot vanuit Paihia of Russell. Het is een klein eiland, met eigenlijk niet veel voorzieningen. Het is echter wel een erg groen eiland, met lege stranden, prachtige uitzichtpunten en het ligt vol met wandelpaden. Er is 1 restaurant met een bar en je kunt kajaks huren, het is niet mogelijk om op het eiland te overnachten. Dit eiland is fantastisch voor een dagtripje om lekker van de natuur te genieten. 

White Island

White Island is een eiland bij de Bay of Plenty waar zich één van de meest actieve vulkanen van Nieuw Zeeland bevindt. Dit eiland is redelijke makkelijk te bereiken door middel van een boottocht of een vliegtuigtour. Op deze manier kan je het eiland op een veilige manier bezoeken. Niet alleen is dit eiland van boven heel interessant, het is ook een geweldige plek om te duiken. Er is een grote diversiteit van verschillende zeedieren, maar ook kan je bijvoorbeeld vulkaanopeningen vanuit het water bewonderen. 

Moturua Island

Moturua Island is een ander eiland in de Bay of Islands. Dit eiland is echter wat minder makkelijk te bereiken aangezien er geen veerboten naar toe gaan. Je kan hier komen door middel van een privé boot, door te kajakken of een water taxi te nemen vanuit Paihia. Dit eiland is populair vanwege de inheemse planten en diersoorten. Als je wilt wandelen is The Moturua Island Track een aanrader. Deze route gaat het eiland rond en is te starten vanuit elk van de vier stranden. Daarnaast kan je dus ook lekker genieten op de stranden of zelfs gaan snorkelen.

Kapiti Island

Kapiti Island ligt 5 km ten westen van het Noordereiland, iets ten noorden van Wellington. Wat dit eiland speciaal maakt is het feit dat er geen roofdieren te vinden zijn op het eiland en je daarom een overvloed aan inheemse vogels kan vinden. Dit eiland is beschermd en je hebt daarom een vergunning nodig om het eiland op te komen. Ook moet je een bio check doorlopen om er voor te zorgen dat er geen ongewenste dieren op het eiland komen. Er mogen maximaal 100 mensen per dag op het eiland komen. Op het eiland vind je een informatiecentrum waar je onder andere de beste wandelroutes kan uitstippelen en goede plekken kan vinden om te zwemmen. De beste manier om dit eiland te bezoeken is door middel van een tour, dit kan een boottour of kajaktour zijn en vergunning zitten hier bij inbegrepen. Kijk hier voor tour opties. 

Eilandgroepen

De eilandgroepen die hier onder zijn benoemd zijn allemaal onbewoonde eilanden. Ook zijn de eilanden allemaal Nature Reserves en World Heritage Sites. Toerisme naar deze eilanden is toegestaan, maar alleen met een speciale vergunning en het is erg beperkt. Dit is om er voor te zorgen dat de natuur zo min mogelijk wordt gestoord. 

  • Auckland islands 

Auckland Island is het grootste eiland in deze groep, daarnaast heb je Adams Island, Enderby Island, Disappointment Island, Ewing Island, Rose Island, Dundas Island and Green Island. De Auckland Islands is de grootste eilandgroep van deze lijst. 

  • Campbell Islands

Campbell Island is het enige grote eiland in deze eilandgroep, de rest zijn kleine eilandjes. De bekendste kleine eilandjes zijn Dent Island, Folly Island en Jacquemart Island. De Campbell Islands en Auckland Islands liggen relatief dicht bij elkaar en zijn vaak te combineren in tours. 

  • The Snares

The Snares (of Snares Islands) bestaat uit twee eilanden: North East Island, Broughton Island en een nog kleinere eilandgroep dat Western Chain Islands heet. The Snares is het dichtstbijzijnde eiland van Nieuw Zeeland en daarom het makkelijkst te bereiken. 

  • Bounty Islands

The Bounty Islands bestaat uit 13 kleine, voornamelijk rotsige eilandjes. Hier zal je dus niet veel inheemse bomen vinden, maar wel veel vogels waaronder de rechtopstaande kuifpinguïns (Erect-crested penguins) en zeedieren. 

  • Antipodes Islands

Antipodes Islands bestaat uit het grooste eiland Antipodes Island, het kleinere Ballons Island en nog een paar kleinere eilandjes. De Antipodes eilanden zijn vulkanische eilanden. 

Kijk hier voor tour opties naar deze eilanden:

Gratis e-book: tips voor reizen in Nieuw Zeeland

Gratis e-book Nieuw Zeeland

Nieuwste blog posts

Post a Comment

You don't have permission to register