Niewste blog posts
Top
Route naar Milford Sound

11 stops op de route naar Milford Sound

Kepler Track Nieuw Zeeland

11 stops op de route naar Milford Sound

De route naar Milford Sound is een prachtige weg door het Fiordland National Park. Als je zelf rijdt (wat ik erg aanraad!) zorg er dan voor dat je hier genoeg tijd voor uittrekt. Er zijn namelijk veel plekken waar je kan stoppen en ze zijn zeker de moeite waard! Lees hieronder over mijn 11 favoriete stops, je komt ze in deze volgorde tegen. Heb je geen auto? Neem dan een tour vanuit Queenstown of Te Anau waarmee je ook stops maakt.

1. Eglinton Valley Viewpoint

Eglinton Valley is het eerste hoogtepunt van de route naar Milford Sound. Dit is een goudkleurige vallei omringd door hoge bergen. Deze vallei is gevormd door een gletsjer. De gouden kleur komt van de “Gold Tussock Grass” dat verspreid staat in de vallei. Het kleurencontrast zorgt voor een waanzinnig uitzicht! Sommige gebieden in de Eglinton Valley zijn gebruikt als filmlocaties in the Lord of the Rings films. Zo is de Eglinton Mountain gebruikt als Misty Mountain in the Fellowship of the Ring. Langs de weg zijn veel plekken om te stoppen en foto’s te maken.

2. Mirror Lakes

Mirror Lakes ligt iets verderop en is ook een korte stop. In 5 à 10 minuten loop je naar de Mirror Lakes. Op windstille dagen kan je een perfecte reflectie van de Earl Mountains in het water zien (en als er geen eenden in dobberen zoals bij mij). 

3. Knobs Flat

Knobs Flat is geheid een stop op je route naar Milford Sound. Hier bevinden zich namelijk de laatste fatsoenlijke wc’s, een telefoonpaal (er is geen mobiel netwerk in het park), accommodatie en een informatiecentrum. In de winter wordt hier aangegeven of de rest van de route open is, bij te slecht weer wordt de weg namelijk gesloten. Ook is dit een goeie plek om sneeuwkettingen te plaatsen als dat nodig is. Naast de noodzakelijke zaken zijn hier veel wandelingen te maken, kan je hier vissen en is het een goeie plek om vogels te kijken.

4. Lake Gunn

Lake Gunn is de volgende stop die de moeite waard is. Hier kan je lekker je benen even strekken met een makkelijke wandeling van 45 minuten. Tijdens deze wandeling kan je genieten van de natuur waar je al een tijd doorheen rijdt en ga je uiteraard langs het “Lake Gunn” meer. Hou ook je ogen open voor inheemse vogels, die zijn hier namelijk goed te spotten.

5. Key Summit Trail

Als je zin hebt in een uitdagende hike dan is dit een hele mooie. Deze hike duurt drie uur en gaat stijl bergopwaarts. Het begin is hetzelfde als de Routeburn Track, één van de “Great Walks”. Tijdens deze hike loop je door inheemse bossen naar een open alpenheide waar je kan genieten van een prachtig uitzicht. Je kijkt hier uit over een meer en de Hollyford, Greenstone en Eglinton valleien. Als je maar één hike kan doen in dit gebied, raad ik deze sterk aan, het laat veel moois zien van het Fiordland National Park.

6. Hollyford Road

Hollyford Road is de enige afslag op de Milford Sound highway en er is hier veel te doen. De eerste hike die je tegenkomt is Lake Marian Track. Dit is een pittige 3 uur durende hike naar het meer, maar je kan ook een kortere wandeling maken van 20 minuten naar een waterval. Als je verder rijdt kom je bij nummer 7:

7. Gunn’s Camp

Gunn’s camp is een klein dorpje met accommodatieopties en een klein winkeltje. Het is een heel rustig dorp en de mensen zijn erg vriendelijk. Dit is een leuke korte stop en een goeie plek om te overnachten. Ook is er een museum, hier kan je meer te weten komen over de geschiedenis van het dorp, het aanleggen van de Milford Sound Highway en de Homer Tunnel en nog meer.

8. Einde van de Hollyford Road

Aan het einde van de Hollyford Road kan je twee hikes doen: de Hollyford Track en de Humboldt Falls Track. De, 56 km lange, Hollyford Track is een uitdagende hike waar je vier tot acht dagen over doet. Tijdens deze route loop je langs rivieren, zie je watervallen, meren en prachtige bossen. Deze hike brengt je uiteindelijk naar Martins Bay, een baai aan de westkust van het eiland. De Humboldt Falls Track is een stuk korter, deze is namelijk maar 30 minuutjes. Zoals de naam al zegt brengt deze route je naar een waterval. Dit is een hele “groene” wandeling door het regenwoud met de kans om inheemse vogels te zien.

Kaart van de route
Auto huren
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

9. Monkey Creek

Als je verder gaat op de Milford Sound Highway kom je langs Monkey Creek. Dit is een waterbron bestaande uit gletsjer water. Dit water is zo puur dat je er rechtstreeks uit kan drinken. Hier kan je ook de bijzondere blauwe eenden zien (Whio/blue duck). Op de parkeerplek is er ook een grote kans dat je de Kea vogels ziet. Dit zijn beschermde dieren, zorg er alsjeblieft voor dat je ze niet voert. Ons eten is niet goed voor ze, het maakt ze ziek. Let ook op je eigendommen rond deze vogels, ze zijn erg slim, nieuwsgierig en ondeugend.

10. Homer Tunnel

Tijdens de route naar Milford Sound moet je door de Homer Tunnel. Dit is een 1.2 km lange, smalle tunnel. De tunnel is in 1954 geopend, na maar liefst 19 jaar bouwen. De tunnel is een eenrichtingsweg met stoplichten. Je kan hier dus zomaar een tijd stilstaan. Geniet ondertussen van de prachtige bergen om je heen. Ook is er een kans dat je hier Kea vogels ziet.

11. The Chasm

Nadat je uit de tunnel komt is er nog één stop voordat je bij Milford Sound aankomt. The Chasm is een populaire stop. Om bij the Chasm te komen moet je 20 minuutjes lopen door een regenwoud. The Chasm is een kloof die is ontstaan doordat een rivier jarenlang door een smalle rotsachtige vallei stroomde. Kleine stenen werden opgeslokt in de rivier en gingen mee met de sterke stroming. Hierdoor kwamen de stenen hard tegen de rotsen aan op veel plekken. Door de jaren heen zijn er daardoor bijzondere vormen ontstaan in de rotsen. Dit heeft er ook voor gezorgd dat er veel watervallen zijn. Het is een bijzonder en indrukwekkend fenomeen.

Na The Chasm moet je nog ongeveer 10 minuutjes rijden tot je in Milford Sound aankomt. Lees hier meer over de bezienswaardigheden en activiteiten in Milford Sound.

Post a Comment

You don't have permission to register