Niewste blog posts
Top
Te Papa Museum Wellington

2 dagen in Wellington: wat niet te missen

Weta Workshop Wellington

2 dagen in Wellington: wat niet te missen

Heb je maar een paar dagen in Wellington en wil je er het meeste uithalen? Lees hieronder mijn suggestie over hoe je jouw dagen kunt doorbrengen zonder de highlights van de stad te missen.

Dag 1

Begin de dag met een lekker ontbijt, hier zijn veel plekken voor in Wellington! Aangezien we de rest van de dag in het centrum blijven, raad ik aan om ook hier te ontbijten. Ga bijvoorbeeld naar Neo (Willis Street), hier serveren ze twists op de klassieke ontbijtgerechten. Als je een fan bent van pindakaas zorg er dan voor dat je naar Fix and Fogg window (Eva street) gaat, beter kan je het niet vinden!

Na het ontbijt gaan we het symbool van Wellington bewonderen, rij met de rode cable car naar boven. Bovenaan kan je van het uitzicht over de stad genieten. Ook zou je naar het Cable Car Museum of Space Place kunnen gaan, hier kan je een virtuele reis maken door het heelal. Bovenaan de cable car bevindt zich ook de botanische tuin van Wellington. Dit is een hele mooie tuin vol met  bijzondere planten. In deze tuin bevinden zich ook enkele van de oudste exotische bomen in Nieuw Zeeland. Een overvloed aan vogels zijn hier te vinden. Hierna gaan we weer naar beneden, waar we vanaf het centrum doorlopen naar de haven. 

Loop langs de haven naar het Te Papa museum. Ben je hier op een zaterdag? Zorg er dan voor dat je de markt ook bezoekt. Te Papa museum is een geweldig museum, het is een innovatief en interactief nationaal museum. Je kan hier alles te weten komen over de natuur, Maori cultuur, kunst en geschiedenis van Nieuw Zeeland. Zorg er voor dat je hier zeker een paar uur voor uittrekt. Het museum is gratis te bezoeken, maar het is ook mogelijk om een betaalde rondleiding te nemen, klik hier voor meer informatie.

Na het museum bezocht te hebben, raad ik aan om het centrum van de stad wat meer te verkennen. Er is veel street art in Wellington en leuke straten om te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar Egmont Street en Leeds Street voor mooie kunst. Wellington zit ook vol met leuke barretjes en cafes waar je iets lekkers kan drinken, kan lunchen of een snack kan halen. Hou je van chocola? Bezoek dan Wellington Chocolate Factory, geloof me, je zult er geen spijt van krijgen.

Zorg er ook voor dat je naar Cuba street gaat. Deze straat staat vol met kunstwerken, cafes, leuke winkels en hele goeie restaurants. Dit is dé plek voor het avondeten. Niet alleen hebben ze goeie restaurants, elke vrijdag en zaterdag hebben ze een avondmarkt. Op deze markten zijn niet alleen heerlijke gerechten te vinden, maar ook zijn er muziek- en andere optredens. Dit is echt een aanrader als je er één van die avonden bent!

Activiteiten in Wellington

Dag 2

Voor dag twee heb ik een paar aanraders, afhankelijk waar je van houdt. Als je een fan bent van de Lord of the Rings films kan je een volle dag besteden met het bezoeken van locaties uit de film en je kan de WETA studios bezoeken. Dit is de plek waar alle special effects en props zijn gemaakt voor de films. De WETA workshop bevindt zich in Miramar, een buurt in Wellington. Je kan hier komen door de bus te nemen of zelf te rijden. Je kunt gratis de WETA workshop bezoeken en de props bekijken. Wil je meer informatie over hoe ze de special effects deden en nooit eerder vertoonde beelden zien, dan moet je betalen voor een tour. Wil je nog meer Lord of the Rings filmlocaties zien? Neem dan een volledige dagtour waar je onder andere naar Rivendell gaat. Boek hier gemakkelijk de tour.

Ben je niet zo’n fan van Lord of the Rings of doe je liever iets anders? Klim dan Mount Victoria. Deze berg ligt vlak naast het centrum en geeft je een prachtig uitzicht over de stad en de haven. Als je niet helemaal omhoog wilt lopen kan je het grootste gedeelte naar boven rijden of een bus nemen. Bezoek ook de Red Rock Reserve in de omgeving van Wellington (10 minuutjes rijden). Vanaf Owhiro Bay kan je een makkelijke wandeling langs de kust maken waar je de rode rotsen kunt bewonderen. Deze werden 200 miljoen jaar geleden gevormd door middel van onderzeese vulkaanuitbarstingen. Vervolgens kom je bij Sinclair Head, waar een pelsrobbenkolonie is te zien van mei tot oktober, een erg leuke bezienswaardigheid. Owhiro Bay is ook goed te bereiken met de lokale bus.

Ten slotte raad ik aan om naar Zealandia te gaan. Dit is een gigantisch eco-reservaat waar dieren in het “wild” leven. Hier vind je veel inheemse vogels, reptielsoorten, plantsoorten en ongewervelde dieren. Het park ligt rondom een pittoresk meer. Dit park kan je zowel overdag als ’s avonds bezoeken middels een tour. Bij de avondtour ga je op zoek naar de dieren die ’s nachts tot leven komen, zoals de bekende kiwi. Klik hier voor meer informatie over de tour overdag of de avondtour. 

Voor het avondeten heb je in Wellington heel veel opties. Hieronder heb ik een paar van de beste opties op een rijtje gezet:

  • Burger Liquid. Dit was de eerste burgerbar die geopend werd in Wellington. Dit is een goeie optie voor mensen met een klein budget, alle burgers kosten namelijk minder dan 20 dollar.
  • Havana bar. Dit restaurant/bar ziet er niet veelbelovend uit van de buitenkant, het zijn gewoon twee oude huizen. Maar binnen is het een gezellige bar met tapas, cocktails en je kan hier zelfs uitgaan ’s avonds. 
  • Hippopotamus. Ben je op zoek naar een fine-dining restaurant, bezoek dan Hippopotamus. Geniet van het eten met Frans invloeden terwijl je uitkijkt over de haven van Wellington. Je kan hier ’s middags ook van een high tea genieten.
  • Chow. Op zoek naar een heerlijke vegetarische maaltijd? Bezoek dan Chow! Naast lekker Aziatisch eten, kan je hier ook cocktails drinken. Chow is open tot 12 uur ’s nachts, dus je kan hier lekker laat eten of een avondsnack halen. Op maandagen hebben ze een twee voor één deal die je zeker niet moet missen.

Ben je langer dan twee dagen in Wellington en wil je weten wat er nog meer te doen is? Bekijk dan mijn volledige Wellington pagina vol met bezienswaardigheden, excursies, accommodaties, dagtrips en persoonlijke tips. 

Accommodatie in Wellington

Booking.com

Post a Comment

You don't have permission to register