Niewste blog posts
Top
Wintergames Nieuw Zeeland

Skiën en snowboarden in Nieuw Zeeland

Skiën Treble Cone Nieuw Zeeland

Skiën en snowboarden in Nieuw Zeeland

Skiën en snowboarden is een populaire bezigheid in de winter in Nieuw Zeeland. Skiën is voornamelijk mogelijk op het Zuidereiland rond Queenstown, maar er is ook één gebied in het Noorden van Nieuw Zeeland waar het kan. Lees hieronder over de 6 grootste skigebieden in het land en wat voor unieks ze te bieden hebben.

Ter herinnering: de winter in Nieuw Zeeland loopt van Juni tot Augustus en skiën kan van Juni tot Oktober (verschilt per regio en jaar).

Mt Hutt

Mt Hutt is een skigebied dat ten westen van Christchurch ligt op het Zuidereiland. Methven is een populaire plek om te verblijven als je hier gaat skiën, je vind hier betaalbare accommodatie en er zijn ook goeie aprés ski bars te vinden. Dit skigebied is zeker niet de grootste of het meest uitdagend, maar het is zeer geschikt voor families. Kinderen onder de 10 jaar krijgen veel gratis, onder het motto van “kids4free”. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een gratis skipas en een gratis maaltijd (bij aankoop van een volledige maaltijd voor de ouder). Voor de gevorderde skiërs en snowboarders hebben ze een funpark, en halfpipes samen met een aantal zwarte pistes. 

Uniek: Mt Hutt staat bekent om de beste sneeuw en het langste seizoen. 

Minpunt: Het is lastig om hier zelf heen te rijden aangezien de weg erg steil is. Je hebt een four wheel drive nodig met sneeuwkettingen. Er gaan wel shuttle bussen van Methven en Christchurch. 

Feiten:

 • 365 hectares groot
 • 4 ski liften
 • Het gebied is onderverdeeld in: 25% beginner, 50% gemiddeld en 25% moeilijk terrein. 

Ruapehu

Ruapehu is de enige plek waar je op het Noordereiland van Nieuw Zeeland kan skiën. Dit skigebied ligt in het Tongariro National Park, in de buurt van Taupo. Ruapehu bevindt zich op een actieve vulkaan en is verdeeld over twee gebieden; Whakapapa en Turoa. Je hebt met één skipas toegang tot beide gebieden. Ruapehu heeft een uitstekend beginnersgebied, maar ook meer uitdagende pistes, halfpipes en een funpark voor gevorderde trucs. Het fijne aan deze berg is dat je er zelf heen kan rijden, alle wegen er naar toe hebben asfalt. 

Uniek: Ruapehu is het grootste skigebied van Nieuw Zeeland. Deze berg heeft ook de meest steile afdaling van Nieuw Zeeland.

Feiten Whakapapa:

 • 500 hectares groot
 • 6 ski liften
 • Het gebied is onderverdeeld in: 20% beginner, 55% gemiddeld en 25% moeilijk terrein.

Feiten Turoa:

 • 1050 hectares groot
 • 11 ski liften
 • Het gebied is onderverdeeld in: 25% beginner, 50% gemiddeld en 25% moeilijk terrein.

The Remarkables

The Remarkables ligt in de buurt van Queenstown op het Zuidereiland. Dit skigebied is zowel een uitstekende plek voor beginners, als voor gevorderden. The Remarkables heeft namelijk een grote variatie aan pistes, voor iedereen wat wils. Voor de springers zijn er zelfs vier verschillende funparken. Vanaf Queenstown kan je gemakkelijk de shuttlebus nemen naar dit skigebied. Maar je hoeft niet persé te skiën om van dit gebied te genieten, ze hebben ook een snowtubing baan. Hier ga je op een grote opgeblazen donut de berg af, een hele leuke ervaring! Ben je met jonge kinderen? Alle kinderen onder 6 jaar krijgen een gratis skipas.

Uniek: The Remarkables heeft de beste zwarte (black diamond) pistes van Nieuw Zeeland. Dit is dus een perfecte plek voor gevorderden. 

Feiten:

 • 220 hectares groot
 • 7 ski liften
 • Het gebied is onderverdeeld in: 30% beginner, 40% gemiddeld en 30% moeilijk terrein.

Cardrona

Cardrona ligt tussen Wanaka en Queenstown op het Zuidereiland, dit skigebied is dan ook makkelijk te bereiken vanuit beide plaatsen. Dit is een goeie optie als je met kinderen bent want dit skigebied heeft maar liefst vier kindvriendelijke gebieden. Cardrona staat bekend om de goeie sneeuw aangezien het hoger ligt dan de andere bergen in de omgeving. Voor gevorderden is dit niet de beste optie rond Queenstown, maar ze hebben wel een groot funpark en het is uitstekend voor gemiddelde en beginnende skiërs.

Uniek: Dit skigebied is de enige plek in Nieuw Zeeland waar je accommodatie vindt op de berg. Deze zijn wel altijd snel uitverkocht dus als je dit wilt ervaren, wees er snel bij.

Feiten:

 • 345 hectares groot
 • 7 ski liften
 • Het hele gebied is onderverdeeld in: 25% beginner, 55% gemiddeld en 20% moeilijk terrein.
Booking.com

Wist je dat …

de Winter Games NZ een internationaal multi-sport evenement is dat elke twee jaar wordt gehouden op het Zuidereiland.

Coronet Peak

Coronet Peak is nog een gebied dat in de buurt van Queenstown ligt. Dit is de meest toegankelijke berg van het Zuidereiland aangezien het de enige is met een asfaltweg ernaar toe. Hier kan je dus zelf heen rijden zonder een shuttlebus te nemen, zorg er wel voor dat je sneeuwkettingen hebt. Coronet Peak is de meest moderne berg qua sneeuwkanonnen, op slechtere dagen zal in Coronet Peak dus betere sneeuw zijn dan op de omliggende bergen. Coronet Peak is ook een erg levendige berg met veel barretjes met live muziek en evenementen.

Uniek: Coronet Peak is de enige berg in Nieuw Zeeland die avondskiën aanbiedt. Dit is echter alleen mogelijk in het weekend.

Feiten:

 • 280 hectares groot
 • 8 ski liften
 • Het gebied is onderverdeeld in: 25% beginner, 45% gemiddeld en 30% moeilijk terrein.

Treble Cone

En tot slot Treble Cone, dit skigebied ligt ook tussen Queenstown en Wanaka. Vanaf beide plaatsen kan je shuttlebussen nemen. Treble Cone is een populaire berg voor gevorderde skiërs of snowboarders. Er zijn hier namelijk goeie gebieden om te free riden (off piste), dit is geweldig op dagen met verse sneeuw. Ook zijn er veel uitdagende pistes en goeie funparken. Dit skigebied is dus niet een geweldige optie als je een beginnende skiër of boarder bent. 

Uniek: Treble Cone is het grootste skigebied op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland. Het staat ook bekend om de vele poedersneeuwdagen per seizoen.

Feiten:

 • 550 hectares groot
 • 5 ski liften
 • Het hele gebied is onderverdeeld in: 10% beginner, 45% gemiddeld en 45% moeilijk terrein.

Andere activiteiten in Queenstown:

Post a Comment

You don't have permission to register