Niewste blog posts
Top
Kepler Track

Wandelen in Nieuw Zeeland: De 10 Great Walks

Tongariro crossing

Wandelen in Nieuw Zeeland: De 10 Great Walks

Er zijn ontzettend veel wandelingen te doen in Nieuw Zeeland, maar de meest spectaculaire zijn de 10 great walks. Het zijn prachtige hikes door divers en spectaculair landschap. Van inheemse bossen, meren en rivieren tot ruige bergtoppen, diepe kloven en uitgestrekte valleien. Alle 10 zijn meerdaagse hikes, maar bij de meeste kan je secties lopen, waardoor je in één dag een beeld kan krijgen van de omgeving.

Tijdens deze wandelingen kan je overnachten in hutten. Aangezien deze hikes erg populair zijn moet je deze overnachtingen ver van te voren boeken. Kijk altijd naar de condities onderweg voordat je weg gaat. Lees hier de meest up-to-date informatie over de condities en hoe je de hutten kan boeken.

Kaart Nieuw Zeeland

Kaart Great Walks Nieuw Zeeland
Klik op de afbeelding om te vergroten

1. Tongariro Northern Circuit (Noordereiland)

* Moeilijkheid: Gemiddeld
* 43 km
* 3/4 dagen

De meeste reizigers hebben wel eens van de Tongariro Crossing gehoord, dit is één van de populairste daghikes in Nieuw Zeeland. De Tongariro Northern Circuit Great Walk bevindt zich in hetzelfde gebied en de Tongariro Crossing is een gedeelte van deze wandeling. Tijdens de hike kom je langs nog meer blauwe meren, stomende geothermische gebieden, actieve vulkanen en lavastromen.

2. Whanganui Journey (Noordereiland)

* 145 km
* 5 days (3 dagen is mogelijk)

Deze Great Walk is eigenlijk helemaal geen wandeling. Deze route kan je volgen met een kajak of kano. De route volgt de Whanganui River en brengt je door inheemse bossen met een overvloed aan wilde dieren. Deze rivier heeft een rijke geschiedenis en culturele betekenis voor de lokale Maori. Dit krijg jij ook mee want één van de hutten waar je kan slapen is een Marae,een Maori ontmoetingshuis.

3. Lake Waikaremoana (Noordereiland)

* Moeilijkheid: Gemiddeld
* 46 km
* 3/4 dagen

Tijdens deze route loop je langs de kust van Lake Waikaremoana. Niet alleen heb je mooie uitzichtpunten over het meer, je loopt door een regenwoud met watervallen en afgelegen stranden. Om de Korokoro Falls te zien moet je een kleine omweg nemen, maar dit is de moeite waard. Niet alleen is het een mooie waterval, het is ook een heerlijke plek om af te koelen op een warme dag. Het mooiste uitzicht? Panekire Bluff! 

Kaart Nieuw Zeeland

Kaart Great Walks Nieuw Zeeland
Klik op de afbeelding om te vergroten

4. Abel Tasman Coast Track (Zuidereiland)

* Moeilijkheid: Makkelijk/ Gemiddeld
* 54 km
* 3/5 dagen

Abel Tasman staat bekend om de prachtige gouden stranden en het lichtblauwe water. Deze route brengt je dan ook langs deze mooie plekken, maar ook door inheemse bossen en langs meren en bijzondere rotsformaties. Het is makkelijk om hier daghikes te doen aangezien je met een watertaxi of kajak bij één van de stranden kan worden afgezet en vanaf daar terug kan lopen. Je kan ook beginnen aan één van beide uiteinde van de track. De Abel Tasman Coast Track heeft de reputatie als makkelijkste Great Walk, maar onderschat het niet, het is nog steeds een lange, intensieve hike. 

5. Heaphy Track (Zuidereiland)

* Moeilijkheid: Gemiddeld
* 78 km
* 4/6 dagen wandelen
* 2/3 dagen fietsen

Deze route begint in een regenwoud en eindigt aan de West Coast. Je zult dus veel verschillende landschappen onderweg tegenkomen, waaronder een met mos bedekt bos en Gouland Downs. Rondom Gouland Downs is waar je veel van Nieuw Zeeland’s inheemse vogels kan zien, zoals de Tui, Kea, Kaka, Weka en als je geluk hebt de Kiwi.

6. Paparoa Track & Pike 29 Memorial Track (Zuidereiland)

* Moeilijkheid: Gemiddeld
* 2/3 dagen wandelen
* 1/2 dagen fietsen
* 55 km

Dit is de nieuwste Great Walk, geopend in December 2019 en bevindt zich aan de West Coast in het Paparoa National Park. Deze route brengt je door eeuwenoude bossen vol met inheemse bomen en bloemen. De hoogtepunten zijn de Pororari River Gorge en de zonsondergang vanuit de Moonlight Tops Hut. De trail brengt je ook naar de plek waar de Pike River Mine stond, een oude goudmijn.

7. Milford Track (Zuidereiland)

* Moeilijkheid: Makkelijk/ Gemiddeld
* 53 km
* 4 dagen

Deze route ligt in het Fiordland National Park en loopt van Te Anau naar Milford Sound. Je start met een boottocht vanuit Lake Te Anau. Tijdens dez hike kom je langs rivierdalen, bergtoppen, groene regenwouden en adembenemende uitkijkpunten. Ook zal je één van de hoogste watervallen in Nieuw Zeeland tegenkomen; de Sutherland Falls. Zit het weer niet mee en heb je veel regen? Dan zal je ongelooflijk veel watervallen zien ontstaan! Het is mogelijk om georganiseerde dagwandelingen te lopen.

8. Kepler track (Zuidereiland)

* Moeilijkheid: Gemiddeld
* 60 km
* 3/4 dagen

Deze Great Walk bevindt zich ook in het Fiordland National Park en is de enige die hetzelfde begin- en eindpunt heeft. Het begint en eindigt in de buurt van Te Anau. Dit is een hele veelzijdige route, je loopt langs meren, over bergen en door grasvelden. Langs deze route kan je ook kalksteengrotten verkennen, neem dus een zaklamp mee. 

9. Routeburn Track (Zuidereiland)

* Moeilijkheid: Gemiddeld
* 32 km
* 3 dagen

Routeburn Track is de derde Great Walk in het Fiordland National Park en gaat het meest door de bergen. De route brengt je langs valleien gecreëerd door gletsjers, prachtige meren en weiden met alpenbloemen. 

Hulp nodig bij het plannen van jouw droomreis?

Het gezicht achter Makoha

Ben je bezig met het plannen van jouw reis naar Nieuw Zeeland maar heb je vragen? of moet je nog beginnen? Ik kan je helpen! Ik kan een op maat gemaakt reisplan maken of simpelweg jou wat tips en informatie geven, het is maar net waar je naar op zoek bent. Lees hier meer over mijn diensten of neem meteen contact op.

Camper huren voor jouw reis?

10. Rakiura Track (Stewart Island)

* Moeilijkheid: Gemiddeld
* 32 km
* 3 dagen

Dit is de meest zuidelijke van de Great Walks in Nieuw Zeeland en bevindt zich op Stewart Island. Deze wandeling beslaat 80% van het eiland en het is daarom de perfecte manier om het eiland te verkennen. Stewart Island heeft maar 400 inwoners in het oosten van het eiland, de rest is natuur, het is dus ongerept met veel inheemse dieren. Hou tijdens het lopen dus je ogen en oren open want dit eiland is een paradijs voor vogelaars, je kan zelfs de inheemse Kiwi zien. Het is mogelijk om daghikes te maken op dit eiland.

Post a Comment

You don't have permission to register