Niewste blog posts
Top
Skydive Queenstown

Top 10 bucket list-waardige activiteiten in Nieuw Zeeland

Waitomo Cave Nieuw Zeeland

Top 10 bucket list-waardige activiteiten in Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland is een prachtig land met geweldige activiteiten waar je zeker wat dingen van je bucket list af kan strepen! Mijn bucket list voor Nieuw Zeeland was heel erg lang en ik heb nog niet alles kunnen afstrepen. Ik heb voor mijzelf (en jullie) een top 10 gemaakt van de items op mijn Nieuw Zeeland bucket list. Sommige activiteiten kunnen ook gedaan worden buiten Nieuw Zeeland, maar uiteraard is het ook allemaal mogelijk in Nieuw Zeeland. Ik heb vinkjes gezet achter de activiteiten die ik heb kunnen afstrepen 🙂

1. Skydive Vinkje

Skydiven staat voor veel mensen op de bucket list, Nieuw Zeeland is hier een geweldig land voor! Er zijn ontzettend veel locaties waar je kan skydiven. Je kan kiezen om eilanden, bergen, meren, gletsjers of zelfs het Noorder- én het Zuidereiland in één dive te zien. Zelf ben ik in Taupo gegaan, het was een heldere dag en ik heb kunnen genieten van het mooie Taupomeer en de omliggende bergen. Het was een geweldige ervaring die ik iedereen aanraad! Lees hier meer informatie over skydiven in Taupo.

2. Gletsjer helicopter/wandeltour

Franz Josef & Fox Glacier zijn de twee bekendste en makkelijkst bereikbare gletsjers van Nieuw Zeeland. Beide gletsjers zijn met de auto, gevolgd door een korte wandeling, te bereiken. Maar wil je een bijzondere ervaring dan kan je met een helikopter landen op de gletsjers door middel van een tour. Vervolgens kan je genieten van een wandeltocht door het bevroren landschap. Je zal onderweg ook ijsgrotten ingaan en ijswatervallen zien. Helaas heb ik dit niet kunnen doen in Nieuw Zeeland, maar hij staat op de lijst voor de volgende trip!

3. Boottocht in Milford Sound Vinkje

De Milford Sound bezoeken was voor mij één van de highlights van Nieuw Zeeland, het is zo’n ongelooflijk mooi gebied! Door middel van een boottocht kan je optimaal genieten van de natuur en de zeedieren (als je geluk hebt). Het gebied waarin Milford Sound ligt staat op de UNESCO World Heritage lijst en daar ben ik het helemaal mee eens. Het hele gebied is erg mooi, dus zorg ervoor dat je hier wat tijd voor uittrekt. 

4. Zwemmen met dolfijnen Vinkje

In veel landen kan je zwemmen met dolfijnen, maar alleen in Nieuw Zeeland kan je met de kleinste dolfijnensoort ter wereld zwemmen! Zwemmen met deze Hector dolfijnen kan in Akaroa, in de buurt van Christchurch. Dit zijn wilde dolfijnen waar je mee zwemt, ze zijn dus niet in gevangenschap. Klik hier om meer hier over te lezen en te boeken. Maar niet alleen in Akaroa kan je met dolfijnen zwemmen, ook Tauranga en Bay of Islands zijn goeie plekken. Alleen zwem je daar met de gewone dolfijnen en de Tuimelaars. Lees hier meer over zeedieren in Nieuw Zeeland.

5. Walvissen spotten Vinkje

Ook walvissen zijn op meerdere plekken in de wereld te zien. In Nieuw Zeeland kan je ze vinden in Kaikoura, de Hauraki Gulf, Bay of Islands, Bay of Plenty en in Marlborough Sound. Genoeg opties dus! Kaikoura staat bekend als de beste plek om ze te zien aangezien je hier het hele jaar door potvissen kan spotten. In de wintermaanden zijn er ook nog de bultrugwalvissen, Grienden, Blauwe Walvissen en Zuidkapers te zien. 

6. Een kiwi spotten

Veel mensen die naar Nieuw Zeeland gaan willen wel een kiwi spotten. Deze vogels zijn helaas wel moeilijk te vinden, ze zijn namelijk ’s nachts actief en bovendien zijn ze erg schuw. Ik heb de vogels wel gehoord in Arthur’s Pass, maar ik heb ze helaas niet gezien. De volgende keer dat ik naar Nieuw Zeeland ga, ga ik Zealandia in Wellington bezoeken. Hier leven Kiwi’s samen met andere inheemse vogels in een gigantisch natuurreservaat. Wil je weten waar je de Kiwi en andere vogels nog meer kan spotten? Lees mijn blogs over vogels in Nieuw Zeeland.

7. Gloeiwormen bewonderen Vinkje

Gloeiwormen, zoals de naam al zegt, zijn wormen die gloeien in het donker. In Nieuw Zeeland bevinden zich veel grotten waar je deze wormen kan bewonderen. Als het goed donker is, geeft dit een magisch effect, wat lijkt op een sterrenhemel. De meeste bekende plek om hiervan te genieten zijn de Waitomo Caves. Het kan echter, zoals gezegd, in veel grotten in Nieuw Zeeland

8. Maori culturele avond

Het mooie van reizen is andere culturen leren kennen. De Maori zijn de oorspronkelijke bewoners van Nieuw Zeeland. Hun cultuur leeft nog steeds in Nieuw Zeeland en is te zien in steden, tijdens evenementen, in musea of bij een Maori culturele avond. Tijdens zo’n avond leer je over de tradities en de manier van leven, maar je kan ook genieten van culturele optredens en het traditionele hangifeest. Helaas heb ik deze avond niet meegemaakt, wel heb ik de Waitangi Treaty Ground in de Bay of Islands bezocht en ook daar heb ik genoten van een traditioneel optreden.

9. Hike de Tongariro Crossing Vinkje

Ik hou heel erg van hiken en ik had gehoord dat de Tongariro crossing de beste daghike van Nieuw Zeeland is, dus die moest uiteraard op de bucket list! Ik heb deze hike meteen in mijn eerste maand in Nieuw Zeeland gedaan en na een jaar in Nieuw Zeeland doorgebracht te hebben (en heel veel hikes te hebben gedaan), staat deze nog steeds in mijn top 5 daghikes in Nieuw Zeeland! Het is een prachtige, lange maar ook zware wandeling. De wandeling gaat door een maan-achtig landschap met actieve vulkaankraters, geisers, turquoise meren, bossen en mooie uitzichtpunten. Liever deze hike doen met begeleiding? Klik hier voor meer informatie.

10. Sterren kijken in Nieuw Zeeland Vinkje

Nieuw Zeeland heeft drie plekken die tot de beste plekken ter wereld behoren om sterren te kijken. Dit zijn Great Barrier Island, Stewart Island en Aoraki Mackenzie (dit is een gebied waaronder, onder andere, Tekapo en Mt Cook vallen). Je kan niet alleen de melkweg zien, maar ook het zuiderlicht. Het is echt een unieke en geweldige ervaring! Lees hier meer over sterren kijken in Nieuw Zeeland.

Heb jij iets op je Nieuw Zeeland bucket list staan dat hier niet bij staat? Laat het me weten in de comments 🙂

Hulp nodig bij het plannen van jouw droomreis?

Het gezicht achter Makoha

Ben je bezig met het plannen van je reis naar Nieuw Zeeland maar heb je vragen? Ik kan je helpen! Ik kan een op maat gemaakt reisplan maken of simpelweg jou wat tips en informatie geven, het is maar net waar je naar op zoek bent. Lees hier meer over mijn diensten of neem meteen contact op.

Populairste blog posts

Post a Comment

You don't have permission to register